Pro oba soupeře se jednalo o druhé střetnutí v rámci skupiny A. Lepší výchozí pozici měla před výkopem Vlašim, která si v úvodním střetnutí poradila s Ústím nad Labem. Příbram naopak chtěla napravit nepovedené vystoupení proti Hradci Králové. I proto trenér Csaplár nasadil od začátku opory jako Hlúpika či Květa.

A právě zmíněná dvojice nasměrovala Příbram za vítězstvím, když v nastaveném čase prvního poločasu proměnil Květ pokutový kop nařízený po faulu na Hlúpika. Kdo ví ale, jak by se zápas vyvíjel, kdyby chvíli předtím využil na druhé straně velmi dobrou příležitost Selemani. Jenže vlašimský útočník příbramskou branku minul a svůj tým do vedení neposlal.

Ilustrační foto.
Klíčová bitva s Ostravou. Půjde o šest bodů, tvrdí kouč Kop

Podobně po změně stran vedl i Plachý, který tentokrát mířil do břevna. A tak to byla znovu Příbram, která udeřila, když v 73. minutě mířil hlavou do šibenice Kodr. Jeho branka se ukázala jako vítězná. Dao sice o pět minut později protrhl střeleckou smůlu Vlašimi a snížil, ale více už se v zápase neudálo.

Vlašim – Příbram 1:2 (0:1)

Branky: 78. Dao - 45. Květ (z pen.), 73. Kodr. ŽK: 1:0. Diváci: 75.

Vlašim: Le Giang - Pavlík, Štochl, Fortelný, Mizerák - Janda, Blecha, Výborný, Ivanko-Macej - Dao, Selemani. Střídali: Toml, Kadlec, Plachý, Novotný.

Příbram: Kočí – Kodr, Tregler, Jablonský, Květ, Nitrianský, Hlúpik, Kilián, Průcha, Duda, Klán. Střídali: Keita, Jandera.

Ilustrační foto.
Legii nepomohl ani zářící novic Pohořálek