Příbram do baráže poslala remíza Bohemians Praha 1905 s Opavou, kterou vršovickému týmu zařídil v poslední minutě nastaveného času Josef Jindřišek. Středočechům tak nepomohlo ani vítězství 3:2 nad již jistě sestupující Duklou Praha. „Udělali jsme všechno možné, ale štěstíčko se k nám nepřiklonilo. Určitě to ale nebylo o posledních dvou zápasech. Nasčítalo se to během celé sezony a pár bodů nám chybělo,“ litoval po posledním zápase nadstavbové části FORTUNA:LIGY trenér Roman Nádvorník, který se je vědom, že boj o záchranu nebude jednoduchý. „Brno má spoustu zkušených hráčů, kteří mají za sebou hodně zápasů v první lize. Bude to velmi těžké dvojutkání,“ tuší.

Přesto připouští, že jeho mužstvo by mělo být favoritem. „Přistupujeme k tomu tak, že my jsme prvoligové mužstvo, zatímco Brno je zatím stále druholigové. Chceme ho tedy porazit a uhájit tak účast v nejvyšší soutěži i pro příští ročník. Uděláme proto všechno, “ říká jasně před úvodním zápasem Roman Nádvorník.

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:2.
Pyrrhovo vítězství. Příbram udolala Duklu, ale musí do baráže

Klíčovým faktorem v cestě za úspěchem bude podle jeho názoru správné mentální rozpoložení. „Hlava tvoří sedmdesát procent výkonu, hlavně v zápasech o všechno, kde často svazuje nohy nervozita. Baráž se navíc hraje poprvé, takže nikdo přesně neví, co nás čeká, proto bude právě nastavení hlavy rozhodující. Pokud to zvládneme, myslím, že máme dostatečnou fotbalovou kvalitu abychom uspěli,“ myslí si trenér Příbrami, které může hrát do karet i to, že barážový souboj rozehraje na hřišti soupeře.

„Nevím, jestli je výhoda začínat doma nebo venku. To uvidíme, až celá série skončí. Pohárově se ale říká, že je lepší začínat na hřišti soupeře a doma si to pak celé dohrát. Věřím, že se to potvrdí. Nesmíme ale nic podcenit a dobře vstoupit už do zápasu v Brně,“ upozorňuje Roman Nádvorník.

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:2 (1:1). Foto: Antonín Vydra
Antonín Fantiš: Gól Bohemky? Bolí hodně! Baráž musíme zvládnout