Příbram nezvládla výsledkově poslední tři zápasy, ve kterých navíc inkasovala celkem patnáct branek. Díky tomu se na pouhých pět bodů přiblížila poslední příčce, kterou okupují právě hráči z Uherského Hradiště, jejichž čekání na bodový zisk trvá dokonce už osm kol. I proto se pro obě mužstva jedná o velmi důležité utkání.

„Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce to nebude normální duel. Půjde v něm o důležité body, které se pokusíme získat. Pro hráče jako jsou Jarda Tregler, Roman Květ či David Kilián půjde o velkou zkoušku, ve které musí ukázat, co v nich je. Na druhou stranu nás čeká ještě hodně zápasů, ve kterých se bude rozhodovat,“ uvědomuje si Josef Csaplár.

Zároveň má jasno, co je potřeba zlepšit, aby Středočeši střetnutí proti Slovácku zvládli. „Jde o dvě strany mince. Musíme se vyvarovat chyb, protože dostáváme laciné góly, a zároveň proměňovat šance, kterých si stále vytváříme hodně, ale nejsme efektivní,“ nastínil klíč k úspěchu, ke kterému by měl pomoci i pověstný dvanáctý hráč. „Nejen v Opavě, ale i na Slavii, jsme si ověřili, jak velký vliv má divácká kulisa na výkon. Proto věřím, že nás přijdou znovu podpořit fanoušci, kterým slibuji, že se mohou opět těšit na atraktivní fotbal,“ dodal Csaplár.

Bude to stačit na vítězství? To se dozvíme dnes od 17 hodin.

SFC Opava, 1. FK Příbram, FORTUNA:LIGA
Opava v euforii! Návrat ligového fotbalu osladila drtivá výhra nad Příbramí
Trenér 1. FK Příbram Josef Csaplár.
Josef Csaplár: Bez Messiho se Suárezem je to složité