Už po minulém předposledním kole bylo jasné, že Příbram nehledě na výsledek posledního zápasu v Teplicích sestoupí. „Chceme se ale důstojně rozloučit, to znamená předvést stoprocentní nasazení a zvítězit. Uděláme pro to maximum,“ řekl před utkáním asistent trenéra Daniel Huňa.

Zároveň naznačil, že příležitost dostanou někteří členové širšího kádru příbramského celku. „Chceme se mimo jiné podívat i na hráče, se kterými počítáme pro příští sezonu. Ale to jsou hráči, kteří jsou stoprocentně připravení a natěšení, takže určitě chceme jít za třemi body.“

V základní sestavě se tak po delší době objevili například Kočí, Vilotič, Vávra, Januška a na hrotu Voltr. Právě nejlepší příbramský kanonýr v sezoně přiblížil už ve třetí minutě Středočechům vytoužené vítězství, když po rohovém kopu Pilíka a následném závaru dostal míč za brankáře Grigara. Ještě blíž stanovenému cíli byli hosté po hodině hry, kdy Pilík tentokrát posadil roh přesně na hlavu Soldáta a bylo to o dvě branky.

Marketingový manažer 1. FK Příbram Tomáš Větrovský je velkým fanouškem anglické Chelsea.
Radosti, zklamání, zážitky i inspirace. Tomáš Větrovský má Chelsea v srdci

Krátce před tím ocenily oba celky teplickou ikonu - Admira Ljevakoviče. Bosenský fotbalista si ve chvíli, kdy ho nahrazoval Mareš, naposledy v kariéře užil potlesk na fotbalové scéně, protože tím se zatáhla opona nad jeho profesionální kariérou. Marešův příchod byl navíc klíčový pro další průběh utkání.

To nejprve zdramatizoval Mareček, který osm minut po Soldátově trefě zužitkoval nabídku od Moulise a dostal Teplice do kontaktu. Když už se zdálo, že Příbram opravdu dosáhne na vítězství, přišel velký okamžik právě Mareše, který minutu před koncem uklidil za záda Kočího další Moulisův pas a stanovil konečný stav utkání. 

„Zápas jsme měli dobře rozehraný a jen svými chybami jsme dali domácím možnost, aby se do něj vrátili a nakonec vyrovnali. Z toho jsem zklamaný. Bohužel, neměli jsme na hřišti nejzkušenější mužstvo. Zkušenější tým to musí za stavu dohrát lépe. Jakmile se nám zranil Zorvan, nebyli jsme schopní ho nahradit, nepodrželi jsme míč a dostali se pod tlak. Svými chybami jsme oak nakonec přišli i o vítězství,“ komentoval utkání trenér Jozef Valachovič.

Příbram se tak nakonec rozloučila ziskem bodu a sezonu zakončila na předposlední sedmnácté příčce s pětadvaceti body. A v příští sezoně se představí mezi účastníky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

FK Teplice – 1. FK Příbram 2:2 (0:1). Branky: 68. Mareček, 89. Mareš – 3. Voltr, 60. Soldát. ŽK: 50. Ljevaković, 90+3. Vondrášek – 29. Voltr, 81. Laňka. Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler – Machač. Diváci: 1 005.

FK Teplice: Grigar – Hyčka (63. Droehnle), Knapík, Mazuch (77. Trubač), Vondrášek – Mareček, Ljevaković (55. Mareš), Fortelný (77. Vukadinović), Jukl, Moulis – Macej (63. Kodad).

1.FK Příbram: Kočí – Soldát, Mezera, S. Kingue, Vilotić – Vávra, Laňka, Januška (86. Kvída), Zorvan (54. Rezek), Pilík – Voltr.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...