„Určitě to není jen o mně… Pokud se chceme zachránit, musíme všichni přidat,“ má jasno čtyřiačtyřicetiletý bývalý vynikající záložník, který je od středy trenérským nováčkem na prvoligové scéně.

Jak se zrodilo vaše angažmá v Příbrami?
Všechno se seběhlo velmi rychle. V podstatě jsem dostal nabídku, a přestože jsem měl jen velmi krátký čas na rozmyšlenou, rozhodl jsem se ji přijmout.

Měl jste vůbec šanci udělat si o týmu předem obrázek?
Mužstvo pro mě není úplně neznáme. Osobně jsem viděl zápas v Plzni, v televizi pak i poslední duel v Karviné, takže nějakou představu jsem si udělal. Poměry v klubu, i když ne úplně detailně, znám ještě z dob své aktivní kariéry, protože jsem v Příbrami odehrál jako soupeř spoustu zápasů. Navíc zde stále působí dva bývalí spoluhráči Honza Rezek a Mirek Slepička.

PODPIS SMLOUVY. Pavel Horváth se stal novým trenérem Příbrami. Smlouvu podepsal po boku ředitele klubu Jana Starky.
Senzace! Pavel Horváth bude premiérově trénovat na prvoligové scéně

Hrál při vašem rozhodování nějakou roli právě Jan Rezek, který je váš dobrý kamarád?
Nejen od Honzy Rezka, ale i od Mirka Slepičky jsem měl informace o tom, jak to v Příbrami vypadá a i na základě toho jsem se rozhodl, že to chci zkusit a pomoci klubu k záchraně.

Jak vidíte příbramské šance na záchranu?
Zatím slýchám samé pozitivní informace o tom, že všichni chceme ligu zachránit. Je ale zapotřebí, aby se něco malinko změnilo.

Co by to podle vás mělo být?
Mám myšlenku, jak najít co nejrychleji cestu, která povede k lepším výsledkům. A být tak v Příbrami úspěšný. Určitě to ale není jen o mně…

Můžete být konkrétnější?
Pokud se chceme zachránit, musíme všichni přidat. Já chci ukázat hráčům, že jsem tady pro ně, všem budu k dispozici pro to, aby se ještě zlepšili, protože jen tak můžeme pomýšlet na na splnění našeho společného cíle.

Hráč sparťanské devatenáctky Václav Dudl (v rudém) v pohárovém utkání s Českými Budějovicemi.
Talent ze Sparty. Dudl se posunul o dům dál, teď zažil demolici amatérů