Takový zápas jste potřebovali, že?
Ano, jsme spokojení. Vyhráli jsme 2:0 a hlavně po dobrém výkonu. Nebyli jsme úplně v jednoduché situaci. Měli jsme za sebou náročné utkání, dlouhé cestování, málo spánku a k tomu v sobě zklamání ze dvou neúspěchů v lize i pohárech. Proto nás výhra těší, i v šatně bylo plno radosti.

Co si z utkání chcete odnést?
Vyhodnotíme si ho s trenérem, podíváme na video, probereme chyby, a tím všechno končí. Přehnaná euforie z vítězství ani deprese z prohry nikam nevedou.

Utkání 6. kola první fotbalové ligy: AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava, 18. srpna 2019 v Praze. Zleva Michal Trávník ze Sparty a Dyjan Azevedo z Ostravy.
Hašek dirigoval výhru Sparty ve šlágru kola. Baník odjel s prázdnou

Střelecky jste byl při chuti. Pomůže vám osobně, že jste se poměrně snadno dvakrát prosadil?
Snad. Zatím jsem v lize tolik gólů nedal. Každé branky si ohromně vážím. Ve Spartě jsem vstřelil jedinou, když jsem v 88. minutě snižoval proti Karviné na 1:3, takže tyhle pocity jsou o hodně sladší.

A dokonce jste zavěsil i hlavou…
Pravda, to by mě samotného nikdy nenapadlo. (směje se) Ani nevím, jak to tam padlo. Nejdříve jsem z mého úhlu myslel, že míč letí vedle, ale on zapadl k tyči.

V minulých duelech jste hráli dozadu velmi špatně, proti Ostravě jste konečně neinkasovali. Co všechno se změnilo?
Detaily si nechám pro sebe, ale základem je to, abychom se fotbalem bavili a dokázali tvrdě pracovat.

Bavili? Jste profesionálové.
Jen bavit se nedá a jen dřít bez lehkosti a uvolnění také ne. Fotbal je tvůrčí práce a chtě nechtě se na hřišti musíte cítit dobře a uvolněně. Jinak zkrátka nepodáte dobrý výkon. Je třeba tedy zkombinovat práci a uvolněnou mysl.

Byl jste blízko hattricku, v závěru jste měl povedenou střelu. Co bylo špatně?
Bliklo mi v hlavě, že jsem to měl raději dávat na zadní tyč. Věděl jsem, že jsem mohl mít hattrick, ale jsem hodně vděčný i za ty dva góly.

MFK Karviná - FC Slovan Liberec 0:1.
Liberec v devíti ubránil hubené vítězství a veze z Karviné tři body