Hostujícího kouče těsná porážka 0:1 samozřejmě štvala. „Tak, jak jsem mužstvo chválil za předchozí dva zápasy, kdy jsme tomu šli naproti, tak teď jsem to z mužstva necítil. Je potřeba si uvědomit, jak jsme došli k těm dvěma předchozím vítězstvím a vrátit se k tomu,“ prohlásil Martin Svědík.

„Když vám to nejde, tak se musíte odrazit od jednoduchosti stejně jako Sigma,“ přidal zklamaně. Čtyřiačtyřicetiletý kouč nemohl být s výkonem svěřenců spokojený. Mizerná návštěva totiž viděla nezáživnou bitvu s minimem vzruchu a gólových momentů.

SK Sigma Olomouc v akci. Ilustrační foto
Sigma zahodila penaltu, ale po boji Slovácko zdolala

„Souhlasím. Ani z jedné strany tam moc fotbalových věcí nebylo. Hlavně za první poločas jsme si nezasloužili vyhrát. Mužstvo jsem vůbec nepoznával. Udělali jsme všechno naopak, než jsme s řekli v kabině,“ kroutil hlavou Svědík.

Hráčům vytýkal hlavně lehkovážné a zbytečné ztráty v přechodu do útoku, prohrané souboje a nedůslednost při zisku odražených míčů. „Navíc jsme si už po několikáté nechali dát brzy gól,“ připomněl. „Takhle se prostě hrát nedá,“ láteřil.

Slovácku pomohl až příchod útočníka Kuchty a změna rozestavení na 4-4-2.

„Ve druhé půli jsme se alespoň dostali k odraženým balonům, do nějakého tlaku, ale vyplynuly z toho jenom dvě tři nebezpečné věci, což je velmi málo na to, abychom tady mohli zremizovat nebo vyhrát,“ ví Svědík.

Hostům scházel větší důraz

„Nebyli jsme hladoví a špatně jsme to doplňovali. Navíc jsme místo střelby přihrávali a obráceně. Dělali jsme všechno naopak,“ štve kouče Slovácka.
Hosty více než netradiční rozestavení Sigmy zaskočila rychlá branka Nešpora v 7. minutě zápasu. „Chyb tam bylo víc,“ říká Svědík.

Brankář Slovácka Matouš Trmal
Trmal chytil třetí penaltu v řadě. Vždycky je to loterie, připomíná

„Chybělo mi rychlé dostoupení Divíška nebo Kalabišky při centru, pak Krejčí nedohrál Nešpora. Také nás nemůže přeskočit hráč, který má sto padesát centimetrů,“ pronesl Svědík.

Jeho tým nehrál na Andrově stadionu tak rychle a přímočaře, jako proti Spartě. Záměr v tom ale nebyl. „Chtěli jsme hrát jednoduše, ale moc jsme se k tomu nedostali z důvodu velkého počtu ztrát balonu,“ říká hostující trenér.

Celek z Uherského Hradiště musí na porážku v Olomouci rychle zapomenout a připravit se na poslední letošní duel s poslední Duklou.

„Do zápasu půjdeme s tím, že chceme vyhrát. Musíme se co nejlépe připravit, vymyslet, jak přelstít obranu Dukly a vrátit se k tomu, co nás zdobilo se Spartou a na Baníku,“ dodal Svědík.

Karvinští fotbalisté (v bílém) porazili doma Jablonec a odpoutali se z posledního místa v tabulce.
Karviná zdolala Jablonec a odpoutala se z posledního místa tabulky