„Nastupovat v takových zápasech je pro mě čest,“ přiznává skromně nejdražší hráč, který kdy do české ligy přestoupil.

Nestraší vás ještě jarní derby, v němž jste po poločase vedli 3:0, ale nakonec to skončilo remízou 3:3?
Samozřejmě si ten zápas pamatuji, ale už na něj nemyslím. Je to minulá sezona a já se soustředím na současnost. Nicméně věřím, že pokud by se nám povedl první poločas jako na jaře, tak už se takový průběh druhé půle a výsledek nebudou opakovat.

Michael Krmenčík.
Rána pro Plzeň, Krmenčík je zraněný. Sezona pro něj nejspíš skončila

Tehdy šlo o vaše první české derby, jak jste vnímal jeho atmosféru?
Je to největší zápas a vím moc dobře, co to znamená hrát derby. Je to stejné jako v Rumunsku při zápase Steaua - Dinamo. Je úžasné mít jako hráč možnost se takových zápasů účastnit. Právě v nich každý může prokázat svoji kvalitu a ukázat, co všechno umí.

Slavia je rozjetá a soupeře válcuje vysokým presinkem. Víte už, jak ji zastavit?
Taktické záměry nám ukáže trenér. Určitě přijdeme na způsob, jak se s hrou Slavie vypořádat. Na druhou stranu hrajeme doma, kde jsme v ligovém utkání víc než rok neprohráli. Bude to spíš o nás. Chceme hrát svoji hru, aby se soupeř musel přizpůsobit nám a ne obráceně.

Vladimír Darida v dresu Herthy.
Umíme, nejsme ztracená generace, říká uzdravený Vladimír Darida

V minulých dnech se objevily spekulace, že o vás stojí zahraniční kluby. Co na to říkáte?
Vím o tom pouze to, co jsem si přečetl v novinách. Jsme uprostřed sezony a na řešení takových věcí není čas a prostor. Cítím se na Spartě velice dobře. Chtěl bych se Spartou získat trofej. A zůstanu, dokud nějakou nezískám.

Cítíte, že derby může zachránit celou sezonu a vaše mistrovské ambice? V případě neúspěchu by Slavia odskočila na deset bodů.
Je to důležitý zápas, ale ne ten rozhodující. Kdyby to nevyšlo, tak jich před sebou máme pořád ještě hodně, se Slavií včetně play-off ještě dva. Bylo by ale samozřejmě skvělé uspět a ztrátu stáhnout.

Boss Slavie Tvrdík oznámil, že pokud jeho klub vyhraje, budou se hráči koupat v pivu. Je pro vás motivace navíc jim tento plán překazit?
Nevím, jestli hráči potřebují zrovna takovou motivaci. Jak jsem říkal, pro mě je čest v derby nastoupit a ještě větší čest by byla je vyhrát. Motivaci máme všichni v sobě a nepotřebujeme žádnou další.

Plzeň vs. Ostrava.
Baník vyřadil z poháru Plzeň, roli kata na sebe vzal Fleišman