Benjamin Mustafič už toho během své kariéry zažil hodně. Makedonský fotbalový světoběžník se do Příbrami dostal přes angažmá ve vídeňské Admiře, St. Pöltenu a Teplicích. Do českých fotbalových ludů a hájů zamířil z jednoho prostého důvodu. „V tomto směru je mým vzorem Edin Džeko. Takoví cílevědomí fotbalisté mají mou úctu, respekt a hlavně jsou nejen pro mě zdrojem inspirace,“ prozradil Mustafič.

Na rozdíl od svého velkého vzoru však v Teplicích neudělal příliš velkou díru do světa a rozhodl se zkusit štěstí jinde. Následoval tedy přesun k Litavce. „Do Česka, konkrétně do Teplic jsem přišel na pozvání. Bohužel jsem se ale nedokázala příliš prosadit a tak jsem se rozhodl odejít. Cítil jsem, že v Příbrami, která o mě projevila zájem, budu mít větší šanci prosadit se výš,“ odůvodnil svou volbu makedonský mládežnický reprezentant.

Zároveň přiznává, že jedním z důvodů, proč se pro Příbram rozhodl, byla i přítomnost kouče Josefa Csaplára, který se před sezonou k Litavce vrátil a jako sportovní ředitel dostal na starost nejen první tým, ale dohlížel také na ostatní mládežnické kategorie. „Jak jsem mluvil o úctě a respektu, tak přesně tohle mi naznačil i trenér Josef Csaplár, za což jsem mu moc vděčný. Samozřejmě vím, že jedna věc je ona vděčnost, tou druhou a podstatnější výkonnost. Slova kouče Csaplára mě však naplňují nadějí. Moc dobře vím, že ve vrcholové kopané je velká konkurence a člověk se musí o svou šanci poprat,” svěřil se Benjamin Mustafič.

Jestli se mu podaří prosadit se na trvalo do prvoligového kádru Příbrami a stane se jeho oporou, ukáže zanedlouho letní příprava. Potenciál však makedonský talent určitě má.

Největší hvězda 1. FK Příbram v sezoně, záložník Jan Matoušek.
Matoušek sahá po úspěchu