Spartak se musel obejít bez řady opor a tak se kouč Marek Zárybnický rozhodl dát příležitost několika mladým, talentovaný hráčům. „Máme velmi kvalitní líheň a pro mladé hráče šlo o velmi cennou zkušenost. Určitě jsme tím neoslabili, naopak všichni v utkání herně obstáli, za což jsem moc rád,“ řekl příbramský trenér

Bohužel se jednalo o jediný důvod k radosti, který mu sobotní duel přinesl. Spartak sice hned v úvodních minutách dopravil míč do sítě, ale branka nebyla uznána. Spartak nadále působil v zápase mnohem fotbalovějším dojmem, ale ke gólu to nevedlo. „Herně jsme byli mnohem lepší, ale v některých momentech, kdy jsme se řítili do šancí, nás bohužel zastavilo sporné rozhodnutí sudího,“ byl zklamán Zárybnický.
A tak udeřila v závěru poločasu Kutná Hora. Nejprve, ve 37. minutě, otevřel skóre Hradílek a minutu před pauzou zvýšil Filipec na 2:0. „Především druhá inkasovaná branka, z rohového kopu, byla laciná,“ přiznal Zárybnický.

Přesto šel Spartak do druhého poločasu s odhodláním stav utkání zvrátit. Jejich snahy ale vzaly za své již po deseti minutách, kdy rozhodčí Svoboda odpískal velmi přísný pokutový kop, který proměnil Franc a bylo to o tři góly. „Z našeho pohledu to penalta nebyla, ale rozhodčí byl jiného názoru. Samozřejmě, že to vyvolalo velké emoce a jsem rád, že to kluci ustáli. Bohužel pro nás, tento moment definitivně rozhodl,“ přiznal Zárybnický.

Spartak inkasoval ještě jednou, když v 69. minutě upravil na konečných 4:0 Cimr. „Musíme to hodit za halvu a jet dál. Teď nás čeká doma Lhota, což bude úplně jiné utkání a věřím, že na domácí půdě, se soupeřem, který má ve svém středu několik bývalých ligových hráčů, uspějeme,“ zakončil své hodnocení Marek Zárybnický.

Sparta Kutná Hora – Spartak Příbram 4:0 (2:0). Branky: 37. Hradílek, 44. Filipec, 55. Franc (pen.), 69. Cimr.

Spartak Příbram: Solnař – Klemš, Krejča, Rampa, Machač (70. Schöbel)– Vašek (57. Hančár), Morav (77. Berka) , Červeňák, Šváb (63. Balík) – Bábíček (46. Ševr), Matějka.

FNL: 1. FK Příbram - Sokolov 1:0.
Příbram míří ve šlágru kola do Opavy! Zajistí si postup?