„Věděli jsme, že nás čeká těžká práce. Příbram byla velký favorit. V prvním poločase bylo vidět, že fotbalová kvalita a zkušenost jsou na její straně. Prakticky z jeden a půl šance dala Příbram dva góly," zahájil hodnocení trenér Čáslavi Radim Truksa. 

První gól obdržela Čáslav po rohovém kopu. „Byla to smolná branka. Michal Kubát uklouzl a hostující hráč uklízel míč hlavou na zadní tyči do prázdné branky. Co se druhé branky týče, tak to byla dobře trefená střela za tyč, se kterou Kubát asi nemohl nic dělat," popsal, jak viděl gólové momenty soupeře trenér Čáslavi Radim Truksa. 

Čáslav však nezůstávala pozadu. „Hosty v první půli podržel hodně brankář, který chytil obrovskou šanci našemu Petrů, který se dostal k hlavičce po rohu. Škoda, že jsme prohrávali po poločase nula-dva, protože jsme si to dle mého názoru nezasloužili," mrzelo Radima Truksu. 

Nový zvon odlil český zvonař Petr Rudolf Manoušek v květnu v nizozemském Astenu. Váží (včetně dubové hlavy a kování) 2736 kilogramů a měří téměř dva a půl metru.
OBRAZEM: Do Kutné Hory dorazil nový zvon pro kostel svatého Jakuba

Za Čáslav korigoval krásnou střelou ze střední vzdálenosti Hannich, ale poté přišlo vyloučení. „Hned zkraje druhého dějství přišlo bohužel vyloučení Růžičky, které bylo podle mě hodně přísné. Paradoxně se nám ale v deseti dařilo. Příbram nás nijak nezatlačila. Možná opticky, ale šance jsme měli po brejkových situacích spíše my. Nakonec jsme jedna-dva prohráli, ale musím hráče pochválit. Makali, lezli po čtyřech a jsme tedy spokojení," uzavřel své hodnocení Radim Truksa. 

Příbram splnila cíl a postoupila. „Jsem rád, že to bylo takto náročné utkání. Misi jsme splnili, vyhráli jsme dva-jedna. Z naší strany byl lepší první poločas, než ten druhý. Ale i po přestávce jsme nějaké šance měli a mohli zápas daleko dříve rozhodnout," uvedl po zápase trenér Příbrami Josef Csaplár.

„Abych řekl pravdu, tak jsem na tento zápas čekal, jelikož je to pro nás takový první mistrovský zápas a berná mince pro to, jak se hráči budou chovat v těžkých duelech a situacích. Je to něco jiného, než přípravné zápasy, protože to je dle mého názoru spíše past. S těmi informacemi, které jsem během zápasu o svém mužstvu nasbíral se nyní můžeme posunout dál," navázal Csaplár. 

Čáslav - Příbram 1:2

Branky: 57. Hannich - 23. Tregler, 33. Grajciar. ČK: 59. Růžička (Č).

Čáslav: Kubát - Skokan, Růžička, J. Petrů, Kunášek - Hannich, L. Vebr, Stránský (46. Strnad), Vančura, D. Dastych - Vocel (78. Jícha). Trenéři Radim Truksa a Radim Truksa.

Příbram: Boháč - Hron, Kvída, Tragler, Skácel - Kukec (67. Jandera), Kilián, Ric (85. Tarczal), Januška - Grajciar - Ayong (80. Průcha). Trenér Josef Csaplár.