Zoran Danoski zahájil své putování po českých trávnících v roce 2009, kdy si ho vyhlédl tehdy druholigový Most. Po třech letech strávených ve službách mosteckého celku, se makedonský fotbalista poprvé objevil v Příbrami, kde působil rovněž tři sezony. Během nich odehrál 42 mistrovských utkání, ve kterých vstřelil tři branky.

Již při své první anabázi v příbramském klubu se stal velkým oblíbencem fanoušků. „Nevím, čím to může být. Kdekoliv hraji, tak mě fanoušci mají rádi. Jsem za to moc vděčný,“ děkuje fanouškům Zoran Danoski.

CESTA VZHŮRU. Příbramský basketbal překonal nejtěžší období a nyní vstupují hráči A týmu do play-off,  s cílem vrátit se na pozice, které historicky patřily jejich předchůdcům .
Basketbalový klub vychoval řadu skvělých hráčů a nyní chce postup!

Po krátkém návratu do Mostu přišla angažmá v Makedonii a chorvatském Interu Zaprešič, po kterých se makedonský sympaťák vrátil před začátkem sezony zpět do hornického města. „Bohužel jsem byl v Česku jen půl roku a hned jsem musel zpět. Mohou za to rodinné problémy. Pořád však mám smlouvu v Příbrami a nebýt těchto problémů, určitě bych tam i nadále pokračoval,“ vysvětluje svůj odchod Danoski.

V podzimní části patřil k velmi důležitým postavám příbramské cesty zpět do nejvyšší soutěže. „Dal jsem čtyři branky a na několika dalších se podílel. Jsem rád, že jsem mohl Příbrami pomoci. Ovšem o tom, jak to pomohlo týmu, se teprve rozhodne. V současnosti je na hodnocení ještě brzo. Mise bude úspěšná až v případě postupu do první ligy,“ podotýká makedonský záložník.

Svým nedávným spoluhráčů ale věří a zároveň nevylučuje, že se v dresu Příbrami objeví znovu. „O postup se ještě perou Opava a České Budějovice, ale osobně si myslím, že momentálně má Příbram nejlepší tým v druhé nejvyšší soutěži. Takže věřím, že kluci postoupí. Myslím, že je rovněž velká šance, že se v létě vrátím zpátky,“ prozradil na závěr Zoran Danoski.

Pavel Francouz v české brance v semifinále olympijských her v Pchjongčchangu.
Češi propadli hokejovému nadšení a vzpomínali na Nagano