Úvod střetnutí vyšel lépe Pardubicím, které začaly aktivně a Příbram téměř do ničeho nepustily. Ze svého náporu si vytvořily několik šancí, ale díky nepříliš dobré finální fázi a kvalitním zákrokům příbramského brankáře Boháče nedokázaly žádnou využít. To Příbram dokázala hned svou první šanci proměnit, když si v 17. minutě zpracoval míč ve vápně Peter Grajciar a nekompromisní ranou pod břevno nedal Knoblochovi v brance domácích šanci – 0:1.

Od té doby se hra přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy si vytvořily několik šancí. Ovšem na jedné straně Řezníček s Petráněm a na druhé straně především Ayong, nedokázali své příležitosti využít a příbramští fotbalisté tak šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Druhý poločas nabídl snahu domácích o vyrovnání. Ti si vytvořili převahu a mírný tlak, ale dlouhou dobu nebyla k vidění žádná velká příležitost. Příbramská obrana v čele s brankářem Boháčem totiž stačila náznaky pardubických šancí zastavovat včas.

Ilustrační foto.
Výsledky okresních fotbalových soutěží mládeže

Pořádné vzrušení přišlo až v posledních deseti minutách. Nejprve se v 84. minutě ocitl sám před Boháčem domácí Mužík a tentokrát si se zakončením a s příbramským brankářem poradil a vyrovnal na 1:1. O tři minuty později dorazil na druhé straně Grajciarovu střelu do sítě Danoski, jenže jeho trefa nemohla platit kvůli ofsajdu.

Nakonec se ale Příbram přeci jen gólu dočkala. Když už to vypadalo na dělbu bodů, rozhodl o jejím vítězství v 92. minutě stoper Marek Kodr, který si naskočil na Grajciarův centr z rohového kopu. Zařídil tak Příbrami velmi důležité tři body. „Vyhráli jsme zaslouženě, ale zároveň šťastně. Zaslouženě z toho důvodu, protože jsme pracovali do poslední minuty. Na druhou stranu si myslím, že Pardubice by si bod zasloužily. Hlavně za druhý poločas, kdy nás dostaly pod tlak,“ uvedl kouč Josef Csaplár. 

FK Pardubice – 1. FK Příbram 1:2 (0:1). Branky: 84. Mužík – 17. Grajciar. 90+2 Kodr. ŽK: Jeřábek, Křapka, Ladra – Skácel. Rozhodčí: Pechanec – Horák, Šimáček. Diváci: 1180.
FK Pardubice: Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Jeřábek, Řezníček (87. Sokol), Fousek (73. Mužík) – P. Černý (90. Rybička), Petráň. 
1. FK Příbram: Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Květ, Průcha (70. Januška) – Matoušek, Grajciar, Fantiš – Ayong (58. Danoski, 90. Jandera).

BOLESLAVSKÝ útočník Lukáš Magera si v osmifinále MOL cupu kryje míč před domažlickým Markem Hejdou.
Střelec Magera: Na ostravský titul se jen tak nezapomene