„Sám hraji podobnou nižší soutěž, takže asi vím, na co se mám připravit. Jsem zvědavý na atmosféru přímo ve Zdicích,“ je plný očekávání Pavel Kuka.

Pro autora téměř sto padesáti gólů v české a německé nejvyšší soutěži to bude první zkušenost s akcí, jejíž hlavním motem je dopřát i fotbalistům a divákům na krajské úrovni zápasový servis, jaký znají ze špičkového fotbalu.

Neratovice - Velvary
Neratovice jsou zase gólové. Teď přidat tři body!

„Fotbal se dělá pro lidi. Každý podobný nápad je určitě zajímavý,“ kvituje člen stříbrné party z Eura 1996 aktivitu středočeského svazu. Výhru v sobotním klání si prý nebude přát až tak proto, aby pokořil svého velkého kamaráda, ale hlavně pro tým Komárova.

„Jednodušeji se pak samozřejmě bude hodnotit vyhraný zápas. Nakonec ale asi není až tak důležité, kdo vyhraje, ale co zápas přinese. Budu rád, když padne hodně branek a třeba i nějaká hezká,“ nezapře v sobě útočníka. Rozhodně pak nemá v plánu zasahovat do fochu trenéru Komárova. „Spíš si poslechnu, co se bude dít. Když bude potřeba, řeknu to trenérovi, ten by to měl přenést na tým.“

To Horst Siegl potvrdil soutěživost už na podzim v Sokolči, kde spolu s Jiřím Jarošíkem vypsali soukromou sázku o vítězství. Po velkolepém obratu Polep ji nakonec s hostujícím týmem vyhrál. Právě zápas na Nymbursku ho utvrdil, že podobné akce mají smysl.

Horst Siegl starší
Siegl zpátky na scéně. Legendární kanonýr probudil Jíloviště

„Jde o velice dobrou myšlenku. Pro region a diváky je to obrovské zpestření. Fotbal to nesmírně popularizuje mezi mladými,“ je přesvědčený patron domácích, s nimiž bude soupeři vracet podzimní potupu 1:10. „Pavel je o něco starší, tak je trochu vyčůraný a vybral si lepší tým,“ popíchl vysmátý Siegl na dálku svého kolegu, kterého ale jinak po svém boku velmi uvítal.

Ale stejně rád ho v sobotu uvidí na lopatkách, jak řekl. „Jdu bojovat. Musíme se s tím poprat. Hrajeme doma, takže budeme chtít být nepříjemným soupeřem,“ plánuje člen top desítky klubu ligových kanonýrů.

Ve svém živlu pak bude také během pozápasového rozboru, jednou z hlavních současných aktivit rodáka z Ostrova je totiž role fotbalového experta pro soukromou televizní stanici.

„Rád se podělím o své snad objektivní názory,“ snaží se muž spjatý hlavně se Spartou vidět fotbal s nadhledem.

Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól
Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól

Oba někdejší góloví zabijáci hrají ve svých osmačtyřiceti o mistrovské body na okresní úrovni. Kuka po postupu do divize s Voticemi zamířil domů, do Psár.

Za tamní Rapid kroutí v okresním přeboru Prahy-východ už sedmou sezonu. „Snažím se nějak hýbat. Alespoň do těch padesáti to snad budu zvládat. Mám před sebou asi poslední sezonu. Zatím to jde, ale bolí to čím dál víc,“ pohrává si už s myšlenkou na definitivní uzavření kapitoly aktivního hráče, kterou načínal jako žáček ve Slavii.

Siegl je součástí hvězdné skvadry v béčku Jíloviště. Třetí třídu na Praze-západ v tamní „Benfice“ kopou například i Ivan Hašek a Ladislav Vízek. V předešlých kolech se jedenáctinásobný mistr se Spartou připomněl i jako trenér. První tým Jíloviště při jeho dočasné výpomoci na lavičce připsalo na konto sedm bodů z devíti možných a drží při životě své šance na záchranu středočeského přeboru.

„Áčku jsem šel pomoct se záchranou, aby zůstalo v krajském přeboru. V béčku jsme dobrá parta, ve které se potkávám s bývalými spoluhráči. Chodíme se o víkendu jen zpotit. Když ale čas dovolí, rád si s klukama zajdu i na trénink,“ žije Horst Siegl fotbalem i na mnohem nižší úrovni, než ho byli fanoušci zvyklí vídat jako hráče či později asistenta trenéra.

Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól
Utkání jsme nezvládli, řekl trenér Boleslavi k semifinále Mol Cupu