Frýdek je v tabulce až čtrnáctý, poslední dvě kola se mu vůbec nepovedla. Nenajdete hůř střílející mužstvo, dalo pouhopouhých pět gólů. Zdobí ho spíš defenziva, dostalo jen 11 gólů, o jediný více než Příbramáci. A to mu bilanci kazí už zmíněné dvě porážky z posledních týdnů – na hřišti Táborska padli svěřenci ex-ligového kouče Liberce Josefa Petříka 0:3 a doma s Žižkovem 0:2. 

Tabulku ovšem zkresluje i to, že Frýdek má ještě zápas k dobru s Olympií Praha, tedy týmem, který Příbram na chvíli vyhodil se sedla, než se do něj pondělní výhrou v Hradci zase vyšvihla. 

Superliga malého fotbalu: Praha - Příbram.
Příbram favorita poškádlila, na překvapení nedosáhla

Příbram - FrýdekZdroj: redakceNejzajímavějšími jmény v sestavě jsou Adam Varadi, dlouholetý ligový útočník zejména Ostravy, Teplic, Olomouce a dalších klubů, a také Nicolas Šumský. Ten ve fotbale tolik nedokázal, ale roky byl považován za supertalent. Prošel slavnými kluby AS Monaco či River Plate, po návratu do Evropy kopal třeba za Bohemians či Banskou Bystricu. Od loňska zakotvil velký cestovatel ve Frýdku a hrává pravidelně. Příbram si jistě dá pozor na jeho standardky, ty umí výborně. 

Trenér Příbrami Josef Czaplár nadále mužstvo hlavně buduje, několik hodně zkušených hráčů doplňují odchovanci, kteří se v dospělém fotbale teprve otrkávají, ale velmi slušně, jak ukázal výkon v Hradci. 

„Ale představoval bych si trochu více fotbalovosti, byť stoupáme tabulkou a to vždy potěší. Vrátili jsme se na vítěznou vlnu, ve které chceme pokračovat. Věřím, že proti Frýdku nás fanoušci přijdou podpořit,“ řekl Czaplár. 

Jeho tým se pak atraktivnějším fotbalem, než jaký předvedl v Hradci, pokusí diváky v hledišti udržet.

Fotbalová Fortuna národní liga: FC Hradec Králové - 1. FK Příbram.
Dva údery do půle stačily, Příbram veze zlaté body zpod lízátek