Úvod utkání přitom Dobříši vyšel na jedničku. Hned v první šanci se nemýlil kanonýr Maryška, když si naskočil na Junkův roh a ve 4. minutě otevřel gólový účet. Hrálo se však vyrovnané střetnutí a i Doubravka měla své šance. Gólman Šedivý v několika případech svůj tým zachránil, ale ve 20. minutě už byl krátký na střelu Sýse, který vyrovnal.

Jelikož v dalším průběhu prvního poločasu nevyužili své šance Maryška, Matějka a domácí Brabec, šlo se do kabin za nerozhodného výsledku.

I po změně stran byl duel vyrovnaný. Hrál se útočný fotbal, kde šance střídala šanci. V 62. minutě se domácím podařilo otočit skóre, díky gólu Nováka. Dobříšské fotbalisty tento moment nepoložil, ba naopak. Získali mírnější převahu, která ovšem nepřinesla kýžený efekt. Trenér Martin Šrain však ukázal zlatou ruku, když poslal na hřiště Karase, který v 73. minutě, svým prvním dotekem s míčem, opět srovnal stav. Radost z vyrovnaní však trvala jen chvíli. O čtyři minuty později se prosadil Ungr, jehož gól se ukázal jako rozhodující a Dobříš tak ani na druhý pokus, první jarní body nezískala. „Je to obrovská škoda. Na body jsme v tomto zápase měli. Musíme teď zabrat proti Petřínu Plzeň a bodovat,“ řekl Patrik Junek.

Ilustrační fotografii
Basketbalové drama! Horníci byli blízko výhře, nakonec ale končí