„Věděli jsme, o co hrajeme. Do Březové jsme po předchozích vítězství přijížděli v dobrém rozpoložení, přesto jsme věděli, že nás čeká těžký soupeř,“ konstatoval dobříšský útočník Štěpán Maryška.

Dobříš vstoupila do zápasu bez bázně a hany. Byl to právě Maryška, kdo v úvodní minutě, za pomoci dlouhého autového vhazování vysunul Puchmajera, na jehož nabídku jen těsně nedosáhl Matějka. První půle nabídla v dalším průběhu vyrovnaný fotbal, ale více brankových příležitostí si vytvořili domácí fotbalisté. Šallong ale mířil vedle, Vaněček nad branku a s hlavičkou Peterky si s problémy poradil gólman Jechort.

Dobříš kontrovala únikem Junka, jehož následnou nabídku nedotlačili do sítě Matějka ani Jan Šrain. Diváci se však gólu v prvním poločase přeci jen dočkali. Ve 41. minutě si na Vaněčkův přímý kop naskočil Vůjtěch a Březová vedla. „Inkasovaná branka po standardce vždycky mrzí a tahle čtyři minuty před pauzou dvojnásob,“ prohlásil Maryška.

Přesto do druhé půle vstoupili hosté se snahou o vyrovnání. Jenže domácí jim příliš možností nedovolili a naopak dobývali Jechortovu branku. Vše vyvrcholilo po hodině hry, kdy Šellong získal míč ve středu hřiště a obloučkem přehodil bezmocného Jechorta.

Další komplikací bylo zranění Maryška, který musel střídat. „Zranění jsem si přivodil už v prvním poločase. Dále to nešlo,“ okomentoval své střídání dobříšský útočník.

Přesto se v 65. minutě podařilo Dobříši snížit zásluhou Matějky. Hosté poté vsadili vše na jednu kartu a otevřeli hru, což Březová dvakrát potrestala. V 70. minutě se trefil Kašpar a o pět minut později pečetil skóre na 4:1, z penalty, Vaněček.

Dobříš tak musí o jistotu divizní účasti pro příští sezonu bojovat do posledního kola, ve kterém hostí Soběslav. „Máme všechno ve svých rukách. Pokud v posledním kole zvítězíme, zachráníme se. Věřím, že to zvládneme,“ řekl Štěpán Maryška.

Březová – Dobříš 4:1 (1:0). Branky: 41.Vůjtěch, 60. Šellong, 70. Kašpar, 76. Vaněček – 65. Matějka.

Dobříš: Jechort – Horáček (64. Masopust), Procházka, Talůžek, V. Šrain – Junek, J. Šrain, Puchmajer Pokorný (71. Krůta) – Matějka, Maryška (64. Karas).

Ilustrační foto
Derby rozhodl Ivaník, Podlesí neuhlídalo Siegla