V dalších minutách se odehrávala oboustranně kombinační hra, ale do šancí se obě mužstva dostala pouze z trestných kopů. Nejprve neobsazený domácí kapitán Talůžek jen těsně minul hlavou míč na malém vápně po rozehrávce Rychlíka, na druhé straně Krejčí se pokoušel technickou střelou za velkým vápnem překonat Šedivého, ale pouze nastřelil domácího obránce ve zdi.

Do stoprocentní šance se v 17.minutě dostal na straně Doubravky Filipec, který si zaběhl na přihrávku za domácí obranu a postupoval sám proti Šedívému, ale šance se zalekl, míč si špatně zpracoval, a domácí brankář včasným vyběhnutím pohodlně míč sebral do náruče. Na druhé straně oplácel po rychlé akci Maryška, jehož přihrávku však nestačil Jan Šrain zakončit. 

Ve 30. minutě se po dalším zaváhání domácí obrany dostal opět do samostatného úniku Filipec, ale souboj opět zvládl lépe dobříšský brankář Šedivý a skóre se neměnilo. Překvapit brankaře Luhového se v 35. minutě pokusil z trestného kopu téměř z poloviny hřiště Dort, ale míč jen těsné zapadl za břevno. 

Z utkání 5. kola FNL: Příbram - Varnsdorf (3:1).
Příbram si připsala další bod, gólem přispěl Danoski

Nakonec se první radovali hosté. V 37. minutě trestný kop ze strany rozehrál Petr, našel na zadní tyči neobsazeného Morávka, který ve skluzu dotlačil míč do branky. 

Následně musel střelec branky Doubravky odstoupit pro zranění ze zápasu a byl to již třetí střídající hostující hráč v prvním poločase. 

O minutu později mohlo být zle pro Dobříš podruhé, když se před Šedivým dostal sám k zakončení Šmídl, kterého však vychytal domácí brankář a podržel důležitým zákrokem své spoluhráče. 

Tak došlo na okřídlené nedáš - dostaneš. Obrana Doubravky po parádně rozehraném rohu Václava Šraina v 41.minutě neuhlídala Maryšku, který si naskočil na přední tyči na centrovaný míč a překonal hlavou Luhového.

Kdo čekal, že vyrovnání těsně před odchodem do kabin hosty herně srazí a Dobříš převezme iniciativu, se zmýlil. Byla to Doubravka, která se dostala první do šance, když na pas za stopery si zaběhl Stružka a postupoval sám na Šedivého. Ten opět domácí svým zákrokem podržel a skóre se neměnilo. Další možnost Štěrby zlikvidoval Šedivý včasným ukopnutím míče na vápně a následný pokus o lobovaný míč Šmídla jen těsně minul opuštěnou domácí branku. 

Ilustrační foto
Výsledky okresních fotbalových soutěží - 1. kolo

Po těchto šancích hostí se konečně probudili i domácí. Dvakrát hlavou zahrozil Talůžek a nebezpečně zakončoval Maryška. Obrat v utkání přinesla 65. minuta. 

Trestný kop rozehrál Václav Šrain, centrovaný míč ještě stačili odvrátit hosté mimo pokutové území, ale pohotovou střelou prostřelil Procházka vše, co mu stálo v cestě. 

Poslední velkou možnost na vyrovnání si vypracovali hosté, když po úniku a následném centru na malém vápně ve skluzu nedosáhl na míč Ungr. Pak opět na levé straně unikl obraně Doubravky Václav Šrain, svým centrem našel Junka a po jeho dorážce již nemohl Krejčí, který se poslední dotkl míče, zabránit tomu, aby míč skončil v 79. minutě za zády Luhového. 

V závěrečných minutách připravil po další individuální akci nejlepší hráč zápasu Václav Šrain další tutovku pro své spoluhráče, ale Maryška míč na penaltě minul a za ním střílející Junek branku netrefil.

MFK Dobříš - SK SENCO Doubravka 3:1 (1:1)
Branky: 41. Maryška, 65. Procházka, 79. Krejčí vlastní - 37. Morávek. ŽK: Talůžek - Luhový. Rohodčí: Babka - Matyš - Novotný. Diváků: 270
Dobříš: Šedivý - Procházka, Talůžek, Rychlík, J. Liška - Masopust (60. Junek), O. Puchmajer, J. Šrain (87. Petrlík), V. Šrain - Dort (46. M. Puchmajer), Maryška.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Za urážku rozhodčí padl zákaz na lavičku a pokuta

JAN SOUKUP