Tým trenérů Jiřího Rychlíka a Martina Šraina se totiž již několik kol před koncem zachránil a premiérově si vybojoval účast ve čtvrté nejvyšší soutěži dva roky po sobě. Nyní tedy už jen vylepšuje své postavení v tabulce.


Před slušnou návštěvou dobříšští hráči potvrdili dobrou formu a dvěma brankami v poslední čtvrthodině rozhodli o dalších bodech. Domácím vyšel hned úvod. Po dlouhém autovém vhozu Maryšky se hlavou prosadil Talůžek a vstřelil úvodní gól.

Ilustrační foto.
Strach před exekutory? Lidé se schovávají na radnicích


Poté se hrál oboustranně útočný fotbal, s větším počtem šancí na straně Dobříše. Skóre však už zůstalo do přestávky beze změn. Druhá půle již tolik možností nepřinesla a Dobříšští začali hrát pasivně. Za to přišel trest přesně po hodině hry, kdy Šedivého prostřelil Kotrba a bylo vyrovnáno.


Na další gólový moment se pak čekalo do poslední čtvrthodiny. V 75. minutě jednomu z hostujících hráčů zasáhl míč ruku a Dort vrátil Dobříši vedení. Klatovští se začali více tlačit do útoku a domácí hrozili z brejků. Diváci si tak v posledních deseti minutách užili další řadu šancí.

Den sportu Příbram 2017 v areálu Nového rybníku.
Den sportu v Příbrami pobavil davy dětí i dospělých


Definitivní rozhodnutí přinesl pět minut před koncem únik Maryšky, po jehož přihrávce pečetil vítězství Dort.


Dobříš – Klatovy 3:1 (1:0). Branky domácích: 75. z pk a 85. Dort, 4. Talůžek.
Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Junek (73. Petrlík), Nikl (46. M. Puchmajer), Liška, Šrain(44. O. Puchmajer) – Dort, Maryška.

RADIM WEBER