Domácí získali převahu a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Vzápětí však nešťastně tečovaná střela rozhodla o třech bodech pro tým z jihu Čech.
Dobříš - Zápas dvou rozdílných poločasů. Dobříšští hráči nastupovali do prvního divizního zápasu poté, co si úspěšně vedli v pohárové soutěži MOLCup. Zřejmě i tato skutečnost svazovala jejím hráčům nohy a v první půli tak nechali tvořit hostující tým, který toho využil ke vstřelení vedoucího gólu. Po přestávce se obraz hry změnil. Domácí získali převahu a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Vzápětí však nešťastně tečovaná střela rozhodla o třech bodech pro tým z jihu Čech.


Hosté začali aktivně. Po rohových kopech nedorazili míč do branky zblízka Klivanda a Beránek, pak sice dobříšští nevyužili možnost po té, co Maryška obešel brankáře, ale v obtížné pozici překopl branku. Další možnosti měl soupeř při dvou střelách Nováka a po trestných kopech se neprosadili ani Kabele a Musil. Později přece jen dobříšští hru trochu vyrovnali. Po rohovém kopu neuspěl O.Puchmajer, stejně jako po dvou centrech Junka Maryška a Dort. Dvě minuty před přestávkou našel Kabele z přímého volného kopu před „vápnem“ volného Nováka, který z dvaceti metrů zamířil do šibenice. Druhý gól mohli hosté přidat vzápětí, avšak jejich hráč překopl z „malého vápna“ branku.

Své znalosti a zkušenosti testovali záchranáři v Jincích.
OBRAZEM: Své znalosti a zkušenosti testovali záchranáři v Jincích
Ilustrační obrázek
Podlesí mělo výhru na dosah, nakonec si odvezlo bod


Do druhé půle vlétli domácí do hry mnohem aktivněji. Po standartce střílel Maryška z úhlu do gólmana a vzápětí po rohovém kopu nedokázali hráči zblízka dorazit míč do sítě. Zákrok na Maryšku poté neposoudil rozhodčí jako faul, na Junkovu přihrávku nedosáhl J.Šrain, po centru jeho bratra Václava hlavičkoval do břevna O.Puchmajer. Přicházeli další šance. Po centru Junka hlavičku J.Šraina vytěsnil brankář Hňup na roh a po centru Procházky mířil hlavou Talůžek jen do gólmana. Dobříšští se dočkali v 81.minutě po závaru před brankou zavěsil míč do sítě O.Puchmajer. Domácí se snažili rozhodnout utkání druhým gólem, avšak pět minut před koncem střelu Nováka tečoval Talůžek nešťastně do protipohybu Šedivého a rozhodl tak utkání. V nervózním závěru již branka nepadla. 


Dobříš - Č. Krumlov 1:2 (0:1)


Branky: 81. O. Puchmajer – 43. Novák, 85. vlastní. ŽK: O. Puchmajer, V. Šrain, Maryška, Talůžek, Karas, J. Šrain – Zatloukal, Wagner. Rozhodčí: Hanousek. Diváků: 350.
Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, M. Puchmajer – Junek, J. Šrain, O. Puchmajer (86. Karas), V. Šrain – Dort (62. Liška), Maryška.
Jiří Rychlík (trenér): "Bohužel se potvrdila ta skutečnost, že po úspěšném poháru, přichází vystřízlivění. V první půli jsme nedokázali soupeře přehrát a ve druhé pak po vyrovnání přišla vzápětí nešťastná teč. Je to první zápas a budeme se samozřejmě snažit porážku v dalších kolech odčinit."

RADIM WEBER