Dobříš zažila strašné jaro. Tři kola před koncem už měla jistý sestup, kam směřovala od začátku druhé poloviny soutěže. Dort tak už dopředu avizoval, že chce jako hlavní trenér skončit. Došlo k tomu tak ještě před koncem soutěže. Poslední domácí zápas s Březovou (1:1) se tak stal jeho derniérou.

„Bohužel jsme na jaře získali pouze pět bodů za vítězství v Rakovníku a dvě remízy s Meteorem a Březovou. Během celé sezóny nás brzdila častá zranění hráčů, slabá koncovka a zbytečné chyby v defenzivní fázi ve vyrovnaných zápasech. Hlavně v jarní části se projevilo, jak moc nám chyběl kvalitní útočník,“ shrnul pro klubový web Dort.

Příbram i ve třetím přípravném zápase prohrála
Na třetí pokus Příbram v přípravě obstála. V Pardubicích sahala po remíze

On sám pak přiznal, že by zpětně řešil některé věci jinak. „Mrzí mě, že u mužstva za mého působení nedošlo k většímu progresu. Na druhou stranu, dostali příležitost zahrát si divizní soutěž mladí hráči nebo dorostenci a ty jsou příslibem do budoucnosti,“ mínil nyní už bývalý trenér Dobříše.

Nyní tedy nastal čas se rozejít. Dort má nyní v plánu čas na sebe a na rodinu, se kterou plánuje dovolenou. U rybaření si vyčistí hlavu a dojde i na nějaký ten pohyb. U fotbal chce ale ještě zůstat. „Pravidelně sleduji zápasy většiny týmů MFK Dobříš, chci mít o nich přehled. Co se týká mého hraní, tak to nechávám otevřené, záležet bude na mém zdraví a kondici. Hlavně by to ale muselo mít smysl, protože teď je to nastavené správně. Hrají mladí hráči a jsem přesvědčený o tom, že se to MFK v nelehké budoucnosti která je před námi, v pozitivním slova smyslu vrátí,“ objasnil Dort.

Dobříš tak povede po sestupu z divize v krajském přeboru nový kouč. Na jeho jméno si ale budou muset fanoušci ještě počkat.