Už v šesté minutě se po autu od Tomáše Režného prosadil hlavou Jan Tögel, za tři minuty vhodil míč zpoza postranní čáry Aleš Zbíral a vítěznou branku si připsal Pavel Kryl mladší. „Začali jsme dobře jako v Pardubicích a dali jsme rychlý gól. Začátek jsme měli pod kontrolou, pak jsme na pět minut zbytečně vypadli, než jsme si zase dali míč po zemi. Vyhovuje nám, že se doma nemusíme nikam hrnout, když dáme první gól, uklidníme se, přidáme další a můžeme hrát v klidu,“ uvedl Tögel.

Příbram sice nastřelila dvě tyčky, jenže na obdržené branky střelecky nezareagovala. „Bohužel nám tam nic nespadne, ani nějaká šťastná střela, pořád se hledáme. Nemůžeme najít optimální sestavu, lidi, kteří chtějí hrát. Přijeli jsme v osmi lidech, jednoho spoluhráče jsme ještě sbírali v Brně,“ kroutil hlavou příbramský útočník Jakub Tošovský.

Ilustrační foto
Spartak si poradil s exligisty! Kouč Zárybnický byl ale mírně zklamán

Tři minuty před přestávkou zvýšil schovanou ranou zkušený Petr Kobylík a po deseti minutách druhé půle skóroval podruhé v utkání agilní Tögel. „V úvodu zápasu mi připadalo, že jsme seděli ještě v autobuse, začátek nám utekl, nedostupovali jsme hráče, bylo to špatné. Trochu jsme se srovnali, jenže nám chybělo štěstí, abychom dali kontaktní gól. Výkon byl lepší a dalo se s tím něco dělat, ale když prohráváte 0:4, je to těžké. Domácí se soustředili na bránění, nedařilo se nám nic procpat. Možná nám chybělo víc pohybu, aby padl gól dřív,“ mrzelo příbramského trenéra Josefa Sandra.

Až tři minuty před koncem sebral olomouckému brankáři Jaroslavu Běhalíkovi vychytanou nulu Tošovský. „Klukům jsem řekl, ať hrají agresivně, tvrdě a ze zajištěné obrany, jenže posledních deset minut jsme přestali hrát a viděli jsme, k čemu to vedlo. Příbram je sice na posledním místě, ale má kvalitní hráče,“ připomněl olomoucký kouč Radek Sklenář.

Tři kola před koncem Superligy malého fotbalu už si Příbram zpečetila, že skončí na poslední osmé příčce. Naopak Olomouc poskočila na třetí pozici, bod za druhé Blanensko. „Myslíme na bednu. Chceme na hřišti Blanenska uhrát bod a pak rozhodne domácí zápas s Jihlavou,“ vyhlížel Sklenář.

Olomouc – Příbram 4:1 (3:0)
Branky a nahrávky: 6. Tögel (Režný), 9. Kryl ml. (Zbíral), 27. P. Kobylík (Čech), 40. Tögel – 57. Tošovský (Pohořálek). Rozhodčí: Vafka – Pfeiffer. ŽK: Tošovský (Příbram). Diváci: 100.
Olomouc: Jaroslav Běhalík – Lukáš Pagáč, Tomáš Režný II, Pavel Kryl ml., Lukáš Kaďorek, Petr Kobylík, Jakub Krejčí, David Lošťák, Aleš Zbíral, Lukáš Hrubý, Jan Tögel, Antonín Čech.
Příbram: Milan Vančát – David Sandr, Luboš Kunc, Martin Štochl, František Chytka, Patrik Junek, Michal Pinc, Jakub Tošovský, Karel Krejčí, Michal Pohořálek.

Ilustrační foto
Rosovice si vyšláply na Spartak! Bitvu rozhodl Tenkrát