Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří díky své aktivitě vytvářeli tlak na branku Spartaku Přípram. V 11. minutě Galbavý uvolnil Marouška, ten pohotově střílel na Solnaře, ale míč nebyl příliš prudký a brankář si připsal první zákrok v zápase. Na Solnaře si nepřišel ani sám Galbavý, který z levé strany zahrával přímý kop na bližší tyč, ale příbramský gólman byl připraven a střelu zneškodnil. „Musím vyzvednout připravenost soupeře a jeho skvělý vstup do zápasu. Nás podržel brankář Martin Solnař, což bylo pro další vývoj důležité,“ myslí si trenér Spartaku Příbram Marek Zárybnický.


Postupně se hra vyrovnala a byl to spíše boj mezi vápny. Pak ale přišla 18. minuta, ve které šli do souboje před domácím brankářem Sedlákem,natvrdo Holly s Martinem Vaškem a rozhodčí Garaja nařídil po faulu domácího hráče pokutový kop ve prospěch Spartaku. Kapitán Martin Suchý ho nekompromisní střelou pod břevno proměnil a poslal svůj tým do vedení. Povedl se nám druhý rychlý protiútok, byla penalta a jejím proměněním jsme se uklidnili,“ popsal situaci hlavní trenér hostujícího týmu.

Ilustrační foto
Silný charakter. Hokejisté Příbrami zdolali po obratu rezervu Boleslavi


Spartak si poté vytvořil i další šance, ale nedokázal je proměnit. Přišlo tak vyrovnání domácích, protože ve 31. minutě si pro penaltu došel Galbavý, když byl při své akci sražen jedním z bránících hráčů. Tu následně poněkud krkolomným způsobem dokázal proměnit. Přestože Solnař dokázal jeho střelu vyrazit, Galbavý dostal příležitost k dorážce, kterou využil. „Bohužel i my jsme vyrobili penaltu a soupeř zaslouženě vyrovnal,“ konstatoval Zárybnický.


Jelikož zbytek prvního dějství už nic zajímavého nepřinesl, odcházeli oba týmy do kabin za nerozhodného stavu 1:1.


Ve druhém poločase měl častěji míč na kopačkách Spartak, ale první šanci po změně stran měl v 60.minutě domácí Pospíšil, který si srovnal si míč na levačku, ale jeho střela skončila v ochranné sítě za brankou Martina Solnaře. Poté nadále pokračovala převaha hostujícího týmu. V 76. minutě po dlouhém obléhání Sedlákovy brány přišla střela zpoza šestnáctky, která ale domácího brankáře nepřekvapila. Na druhé straně vytěsnil Solnař v 81. minutě střelu Galbavého směřující pod břevno. V poslední minutě měl obrovskou šanci překlopit zápas na stranu Spartaku Rampa, ale míč na zadní tyči nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Změnu stavu nepřineslo ani následné dvouminutové nastavení.

„Řekl bych, že druhá půle byla z naší strany mnohem lepší a mohli jsme strhnout vítězství na svou stranu, ale stejně jako domácí pohořeli v šancích první půli, my pohořeli ve druhé. Myslím, že to byla oboustranně zasloužená remíza a není náhoda, že Slaný porazil Klíčany a Libiš. Hráli opravdu moc dobře a obětavě. Tyhle zápasy chceme, v těchto bojích se učíme a posouváme náš výkon, zhodnotil druhý poločas trenér Spartaku Příbram.


Na řadu tak přišly penalty. Oba týmy proměňovali jednotlivé pokusy, až přišla osmá série. Za Spartak se v ní prosadil se štěstím střídající Hájek, na druhé straně vyrazil střelu Matouška Solnař a tím rozhodl o tom, že si Spartak Příbram odveze po penaltách dva body a připíše si již sedmé vítězství v řadě. „Bod z penalt navíc bereme moc rádi a jsme tentokrát více spokojeni s výsledkem, než s hrou samotnou. Víme, že umíme hrát mnohem lépe,“ dodal Marek Zárybnický.

Ilustrační foto
Stará Huť přivezla z Pečic první venkovní body


Spartak čeká další zápas již dnes, kdy je na programu dohrávka v Poříčí nad Sázavou (nebo na umělce v Benešově – podle počasí). „Jedeme k soupeři, který je zkušený a na stupně vítězů má blízko. Nicméně my se rádi poměříme s dobrým týmem. Těšíme se i na utkání pod umělým osvětlením. V těchto soutěžích to nebývá často, bude to zajímavé. Každopádně chceme uspět a víme, že stoprocentním přístupem a maximální koncentrací jsme schopni měřit síly s každým,“ vyhlíží už dnešní utkání trenér Marek Zárybnický. 

SK Slaný – SK Spartak Příbram 1:2 po pen. (1:1). Branky: 31. Galbavý pen. – 18. Suchý pen.
Slaný: Sedlák – Volgner, Holly, Hansl, Kubaška (25. Žahour) – Pospíšil, Zelenka – Maroušek, Galbavý, Vimr – Tikovský (71. Ahmed).
Spartak Příbram: Solnař – A. Rampa, Ševr, Suchý, Voříšek (71. Šilhavý) – Mora (61. Bábíček), Vašek (82. Matějka), Machač, Rys – M. Rampa, Červeňák