OUTSIDER VZDOROVAL JEN POLOČAS

Béčko Sedlčan nezačalo doma proti Dobříči dobře, když ve 27. minutě inkasovalo první branku. Sirotek sice hned za minutu vyrovnal, ale poslední tým tabulky dokázal favoritovi i nadále vzdorovat a do poločasu udržel remízový stav. Jenže po změně stran se už naplno projevila sedlčanská kvalita, která zlomila odpor soupeře. Domácí na hřišti dominovali a projevilo se to i ve skóre. Podruhé se střelecky prosadil Sirotek, dvakrát se trefil rovněž Lípa, jednou Hofmann a skóre na konečných 6:1 uzavřel Špaček. Sedlčany si tak připsaly povinné tři body.

ÚSPĚCH SLAVILA BOJOVNOST

Souboj Chlumce a Dalekých Dušníků nenabídl příliš fotbalové krásy. Hosté sice vstoupili do utkání lépe a vytvořili si několik gólových příležitostí, které ale neproměnili a postupem času začali aktivitu přebírat, o záchranu bojující, hráči domácího Chlumce. „Ze začátku jsme měli šance, které pramenily z dobrého presinku. Chlumec ale poté přidal na bojovnosti a začal mít o trochu více ze hry,“ potvrdil záložník Dalekých Dušníků Jiří Slunečko.

Domácí se ale proti pevné obraně Dalekých Dušníků těžko dostávali do zakončení. Nakonec jim pomohl přímý volný kop, který v 72. minutě zakroutil do hostující sítě Šonka, čímž celý zápas také rozhodl. „Standardek pro domácí postupem času přibývalo. Ta, ze které jsme inkasovali branku, byla hodně diskutabilní, ale nedá se nic dělat, jdeme dál,“ řekl Slunečko.

ZÁCHRANA JE STÁLE VE HŘE

Rožmitál potřeboval v Rudné bodovat a nejlépe samozřejmě za tři body. Za splněním svého cíle vykročili svěřenci trenéra Šlehofera již v 8. minutě, kdy otevřel skóre Mora. Následný průběh zápasu byl naprosto vyrovnaný a skóre se nezměnilo až do 85. minuty. Poté se podruhé trefil hrdina střetnutí Petr Mora a dal Rožmitálu definitivní jistotu důležitých tří bodů.

KARAS NA LETY UMÍ

Rezerva Dobříše nastoupila doma proti Letům v nejsilnější možné sestavě a na výkonu to bylo znát. Domácí byli od začátku lepším týmem a už během prvního poločasu si zásluhou Karase, vytvořili jednobrankový náskok. Hned po změně stran sice vyrovnal Turek, ale byl to opět Karas, který dvěma zásahy z 59. a 62. minuty, vrátil Dobříši vedení. Potvrdil tak, že se mu proti Letům daří, protože již podzimní utkání rozhodl dvěma góly. Navíc když za další dvě minuty přidal čtvrtý gól Semančík, bylo rozhodnuto. Lety sice snížily zásluhou Veselého, ale na více se již nezmohly. „Bylo velmi důležité, že jsme se sešli kompletní. Samozřejmě se jednalo o zápas Honzy Karase, který nám zařídil tři body,“ zhodnotil dobříšský Adam Krmela.

Ilustrační foto
Ševcům, Tochovicím ani Podlesí štěstí nepřálo