„Vzhledem k tomu, že dva naše zápasy byly odloženy, jsem rád, že se taková možnost naskytla. Hráli jsme na velmi dobře připraveném trávníku, proti kvalitnímu soupeři a utkání mělo velmi vysokou úroveň,“ uvedl Josef Csaplár.
Příbram nastoupila v takřka nejsilnější možné sestavě. Ani jablonecký kouč Rada příliš opor nešetřil a do základní sestavy nasadil mimo jiné Pernicu, Hanouska či Doležala.

Fotbalisté od Litavky se soupeře, který má v současnosti nejlepší formu ze všech prvoligových celků, nezalekli a v prvním poločase drželi častěji míč na svých kopačkách. Navíc si dokázali vytvořit řadu šancí, z nichž jednu proměnil Jaroslav Tregler a poslal Příbram do vedení. „Nebáli jsme se hrát, byli jsme aktivní a přestože se hrál vyrovnaný fotbal, myslím si, že jsme byli v první půli o něco lepší. Odměnou nám byla branka ze standardní situace,“ pochválil tým Csaplár.

Po změně stran Jablonec přidal na obrátkách a na několik minut Příbram zatlačil. Ze svého tlaku vytěžil nejprve vyrovnání, když se v 61. minutě prosadil Diviš. Za dalších pět minut, přidal stejný hráč druhou trefu a skóre otočil. Jak se později ukázalo jednalo se o rozhodující pasáž zápasu. „Byla to jediná část střetnutí, ve které nás Jablonec opravdu přehrál,“ myslí si Josef Csaplár.

Jeho svěřence dva inkasované góly nepoložily a do posledního hvizdu se snažili alespoň vyrovnat. Bohužel jim ale nebylo přáno a Příbram tak po velmi sympatickém výkonu odešla poražena. „Zápas splnil všechna má očekávání. Jsem rád, že jsme navázali na naše podzimní vystoupení a také výkon, který jsme předvedli proti Táborsku. Hráči opět ukázali svůj potenciál, potvrdili svou současnou kvalitu a v souboji s velmi kvalitním prvoligovým mužstvem nezklamali. Každý podobný zápas nás posouvá dopředu,“ uzavřel Josef Csaplár.

Předvedený výkon budou chtít příbramští fotbalisté potvrdit v nadcházejícím sobotním mistrovském utkání, ve kterém přivítají Viktorii Žižkov, která zatím zvládla všechna tři jarní střetnutí.

FK Jablonec – 1. FK Příbram 2:1 (0:1)

Branky: 61. a 66. Diviš – 37. Tregler.

1. FK Příbram: Švenger – Kilián, Kodr, Tregler, Skácel, Hlúpik, Grajciar, Průcha, Antwi, Fantiš, Ayong.

Matěj Chaluš na tréninku v Braškově
Chaluš rozhodl o výhře nad Itálií
Ilustrační foto.
Dobříš ani na druhý pokus nebodovala