Celek Příbrami je aktuálně na devátém místě a na Votroky ztrácí čtyři body. Těm zase chybí výhra za tři body, ale se srovnali s vedoucí Opavou. 


Příbram za sebou nemá nejlepší období. Poté, co doma zdolala tradičně silné České Budějovice přišlo nečekané domácí klopýtnutí s Olympií Praha a pak i pohárová porážka na hřišti favorizované Mladé Boleslavi. 


V pondělí by tým kouče Josefa Czaplára potřeboval minimálně bod. „V Hradci musíme zabrat! Jsme devátí, ale zase malou ztrátu na prvního. Je škoda zápasu s Olympií, aspoň bod jsme získat měli. Nicméně pořád je to začátek sezony,“ uklidňuje brankář Marek Boháč. 

Fotbal nemá logiku. Sedlčany (ve žlutém) brzy ve va Varech prohrávaly 0:2, ale vezou od lídra senzační výhru 5:3.
Sedlčany senzačně loupily u lídra, Dobříš zaplatila za krátký kolaps


Domácí mají k Příbrami přes její matné výsledky dostatek respektu. „Viděl jsem je proti Českým Budějovicím, hráli hodně týmově a jejich výkon byl skvělý,“ uvedl kouč Hradce Králové Karel Havlíček pro klubový portál.


Ten disponuje silným mužstvem, v němž zkraje sezony předváděl neskutečné výkony Jan Pázler a v osmi zápasech zaznamenal už devět branek! V posledním zápase ve Varnsdorfu ale střelecky mlčel…


„Každý se bude chtít přiblížit postupovým příčkám. Očekávám těžký boj o každý metr hřiště, doma teď Příbram ztratila, takže si bude chtít vzít body u nás zpět. My si zase nemůžeme dovolit ztrácet v domácím prostředí, pokud chceme hrát nahoře,“ dodává Karel Havlíček. 

Sedlčanské učiliště oslavilo 130 let od založení.
Sedlčanské učiliště slavilo 130 let, za založením školy stál kněz


Zajímavosti k zápasu nabídlo domácí vedení. Zápas se odehraje ve znamení Víkendu otců, proto každý táta s dítětem obdrží v rámci tohoto utkání odznak s tématikou akce a pokud se prokáží vstupenkou, pak i klubový batůžek. 


Navíc začne očekávaná demolice západní tribuny stadionu, místo které vyroste nová s kabinami a dalším zázemím. 
Pro Příbram jsou ale důležité body z utkání. Nejlépe všechny tři.