PŘESTŘELKA S DOBRÝM KONCEM PRO PŘÍBRAM

Vzhledem k odloženému zápasu ve Vlašimi, v základní sestavě příbramské juniorky, která nastoupila proti Dukle Praha, objevili například Matoušek, Ayong nebo Kodr, který se stal hlavní hvězdou zápasu. „Pro nás jen dobře, udrželi jsme se tím v zápasovém zatížení,“ kvitoval volbu trenérů Marek Kodr.

Utkání nabídlo v první půli strhující podívanou a celkem čtyři branky. Hosté šli do vedení po střele Schranze, ale Příbram velmi rychle skóre otočila, zásluhou Kodra a nové akvizice Matěje Schwendta. Dukla se však nevzdala a do poločasu dokázala srovnat, poté co se z přímého kopu prosadil Preisler. „Hrálo se v dobrém tempu a utkání mělo svou kvalitu,“ poznamenal Kodr.

V podobném duchu se pokračovalo i po přestávce, pouze ubylo šancí. Příbramští měli herní převahu, kterou nakonec zužitkovali minutu před koncem, kdy o jejich výhře rozhodl hrdina Marek Kodr. „V duelu jsem se cítil velmi dobře. vstřelené góly mě samozřejmě těší a jsem rád, že pomohly týmu k zisku tří bodů,“ uzavřel dvougólový střelec Kodr.

Ilustrační foto.
Dorost Hořovicka ladil formu

DOROSTENCI SAHALI PO PŘEKVAPENÍ

Příbramské dorostence nečekalo v utkání proti silné a ambiciozní Slavii nic jednoduchého. Od začátku však hráli velmi aktivně a dobře napadali rozehrávku soupeře, kterého tím zaskočili. Sešívaní si nevěděli rady, naopak příbramských hráčů bylo v první půl hodině plné hřiště. Vytvořili si řadu šancí, ze kterých vytěžili i dvě branky, jejichž střelcem byl Matěj Polidar. „Jsem rád, že kluci od začátku zápasu začali velmi aktivně a že se dostali do vedení 2:0. Co mě ale mrzí, že po tak pěkně rozjetém zápase, se hra od 35. minuty úplně změnila. Přestali jsme plnit to, co jsme do té doby předváděli a začali se strachovat o výsledek. Přestali jsme kombinovat a vytvářeli jsme pro soupeře velké množství standardních situací, litoval Daniel Huňa.

Slavie zjednodušila hru a za pomoci nakopávaných míčů dostávala domácí hráče pod tlak. Do přestávky dokázali Huňovi svěřenci převahu sešívaných ještě ustát, ale po změně stran už nikoliv. V rozmezí 65. – 67 osté srovnali stav, když nejprve proměnil penaltu Krobot a následně se po rohovém kopu prosadil Řondič. Více už se v základní hrací době nestalo a rozhodovaly tak penalty, ve kterých měli více štěstí sešívaní. „Je škoda, že jsme nepřidali ještě jednu branku, kdy jsme ve slibných brejcích zazmatkovali a uspěchali finální přihrávku. Myslím si, že je pro nás tento zápas velmi poučný a že jsme si dokázali, že pokud budeme pracovat celý zápas a víc si věřit, můžeme porazit každého. Je to jen v hlavách. Důležitá je koncentraci po celý zápas,“ myslí si Daniel Huňa.

1. FK Příbram jun. – FK Dukla Praha jun. 3:2 (2:2).

Branky Příbrami: 9. a 89. Kodr, 13. Schwendt.

1. FK Příbram jun.: Švenger – Květ, Vávra, Kodr, Kilián, Schwendt, Ric, Matoušek, Jandera, Ayong (85. Klán), Průcha (74. Mustafič).

1. FK Příbram U19 – SK Slavia Praha U19 2:3 po pen. (2:0).

Branky Příbrami: 6. a 16. Polidar.

1. FK Příbram U19: Beran – Jelínek, Puchmertl, Benda, Šíma, Janota (70. Belej), Vlček (73. Pecka), Lukavský, Hloušek, Jílek, Polidar (88. Ptáček).

Fotbal nemá logiku. Sedlčany (ve žlutém) brzy ve va Varech prohrávaly 0:2, ale vezou od lídra senzační výhru 5:3.
Fotbalisté Sedlčan dostali v generálce výprask od Písku