Týmy byly rozděleny do dvou čtyřčlenných skupin. Jednu tvořila mužstva Podlesí A, Milína, Březnice a Višňové. Ve druhé se pak utkaly zbylé celky. Do semifinále postupovaly vždy dva nejlepší týmy. Ostatní mužstva se zapojila do boje o páté, až osmé místo.

Hned úvodní zápasy naznačili turnajové rozložení sil. Nejvíce se dařilo hráčům Milína a Rožmitálu, kteří nakonec ovládli své skupiny bez ztráty kytičky. Do semifinálových bojů je doprovodilo áčko Podlesí a také Bohutín, který díky lepšímu skóre předčil béčko pořádajícího celku.

Zatímco v prvním souboji o finále potvrdil Rožmitál roli favorita a porazil Podlesí jasně 6:2, ve druhém zápase došlo k překvapení. Favorizovaný Milín totiž prohrál s Bohutínem 0:2 a do finálového střetnutí nepostoupil.

Následně došlo na souboje o konečné umístění. Vše odstartoval duel o sedmé místo, ve kterém se střetly týmy 1. FK Příbram a Březnice. Příbramští hráči v něm zvítězili 4:1 a obsadili sedmou příčku. Páté místo patřilo nakonec béčku Podlesí, které si poradilo s Višňovou 6:1.

Před samotným vyvrcholením turnaje přišel na řadu zápas o bronzovou pozici. Silný Milín nepřipustil další překvapení, zvítězil nad áčkem Podlesí 2:0 a obsadil poslední volné místo na stupních vítězů.

Pak už přišel na řadu poslední zápas turnaje. Vzhledem k předchozím výsledkům mělo finále jasného favorita. Bohutín si ovšem vyšlápl i na Rožmitál a po výhře 2:1 tak mohl začít slavit. „Jsem rád, že se nám turnaj podařilo zorganizovat, což dnes není jednoduché. Celý průběh turnaje splnil naše očekávání. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na něm podíleli,“ řekl Radim Černohorský.

Ilustrační foto
Přípravka obstála, mladší žáci zklamali
Radost. Příbramští volejbalisté se po osmi letech radují z vítězství na Duklou Liberec
KAM ZA SPORTEM? Volejbalisté bojují o play-off, hokejisté se naopak loučí