Proti druhému týmu tabulky chtěli Dobříšští potvrdit dobrou formu z minulých zápasů. V chladné sobotě byl k vidění vyrovnaný duel.


V úvodu zahrozili ovšem hosté. Po rohu se v dobré pozici „ukopl“ Krlička a poté neprostrčil míč před bránu Martinec. Dobříš poprvé zahrozila díky dalekonosné střele Masopusta, kterou ale brankář Štrunc vyrazil. Chvíli poté se do dobré pozice prokličkoval V. Šrain, vypálil, ale jeho střelu stačili obránci zablokovat. Největší šancí domácích neproměnil Jan Šrain, který těsně minul. Na obou stranách následovaly ještě možnosti po rohových kopech, ale hostující Krlička překopl bránu a na druhé straně hlavičkoval Talůžek do náruče gólmana. 

Antonín Barák
Antonín Barák rozhodl gólem o výhře nad Katarem


I druhá půle měla podobný průběh a oba týmy pokračovaly v neproměňování šancí. Šedivý vyrazil hlavičku Bereczkému, Masopust přehodil gólmana, avšak obránce stačil míč odkopnout. V 57. minutě ale přišel dlouhý aut domácího Maryšky, po kterém se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Krůta, dorazil míč do sítě a otevřel skóre.


Ani po inkasované brance ale hosté neubrali na útočení. Nebezpečnější situace si však vytvářeli hráči Dobříše. Maryškův pokus mířil doprostřed brány a po rohových kopech se nejdříve neprosadil hlavou Talůžek a po něm ani Václav Šrain. 


V závěru utkání se hráči Březové nadechli k poslednímu velkému náporu, který jim měl přinést vyrovnání. Domácí tak mohli podnikat protiútoky do otevřené obrany. Maryška ale vysoko přestřelil, po něm se neprosadil ani Junek a Krůta trefil z úhlu tyč. Definitivní rozhodnutí přinesla až poslední minuta, kdy byl faulován Junek a následnou penaltu proměnil Jan Šrain. 


„Soutěž je vyrovnaná, postavení v tabulce nehraje téměř žádnou roli. Proto jsme po minulém vítězství chtěli tříbodový zisk potvrdit, ačkoliv jsme nastupovali proti druhému celku tabulky,“ řekl po utkání dobříšský útočník Štěpán Maryška.

Antonín Barák
Antonín Barák rozhodl gólem o výhře nad Katarem


Tým podle něj podal dobrý výkon a všichni byli rádi, že za něj byli odměněni vítězstvím. „Jsou to pro nás důležité body a myslím, že už jich máme víc, než za celý loňský podzim. Navíc jsme se dotáhli zpět na čelo tabulky. Čeká nás ale ještě poslední zápas v Soběslavi a i v něm budeme chtít uspět a zakončit podzimní část soutěže vítězstvím,“ dodal Maryška. 

MFK Dobříš – Březová 2:0 (0:0). Branky: 57. Krůta, 90. J. Šrain pen. ŽK: Krůta – Veselovský, Martinec, Štrunc. Rozhodčí: Vrchota – Babka, Eibl. 
MFK Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Masopust (68. Junek), Liška (76.Matějka), J. Šrain, V. Šrain, Krůta – Maryška.