Jako mírní favorité vstupovali do utkání hosté, kteří ač hůře postavení v tabulce, mají na jaře vynikající formu a kosí jednoho soupeře za druhým. Podle toho také vypadal úvod střetnutí. Bohutín do něj vstoupil pravou nohou, byl od začátku aktivnější a už ve 3. minutě otevřel skóre zásluhou Pospíchala.

Ani poté hosté nepolevili a když ještě během první půl hodiny navýšili jejich náskok Buch s Binarem, zdálo se, že už se nemůže nic stát. Luhy ovšem zápas nezabalily a minutu před pauzou vykřesaly naději, když kapitán Vladimír Kout proměnil penaltu.

Po změně stran se domácí snažili o kontaktní branku, ale jejich snaha byla dlouho neúspěšná. Pojistku, v podobě čtvrtého gólu, který by definitivně zlomil odpor Luhů, mohl přidat i Bohutín, ale nestalo se tak. Přesto s postupujícím časem mířil za třemi body.

Jenže v závěru Luhy zasadily svému soupeři dva těžké údery. Nejprve šest minut před koncem snížil Matějka a o sto dvacet vteřin později dokonce vyrovnal Broum. Zápas, který se zdál být jasnou záležitostí Bohutína tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. V něm Luhy dokonaly své zmrtvýchvstání. Proměnily totiž tři pokusy, kdežto Bohutín jen dva, což jim přineslo druhý bod. „Ocenil bych naší bojovnost. Nevzdali jsme se, sáhli jsme si na dno sil, ale to vyšlo,“ řekl Martin Hanáček z Luhů.

PENALTOVÝ SPECIALISTA. Brankář Spartaku Příbram Martin Solnař si věřil, v penaltovém rozstřelu kryl dva semické pokusy a zařídil svému týmu alespoň dvoubodové vítězství.
Výhra nad Slaným měla sladkou příchuť! Zárybnický ocenil i soupeře