Příbramští hráči a trenéři očekávali, i vzhledem k podzimnímu střetnutí, velmi náročné utkání, s velmi kvalitním soupeřem. I přesto, že mají v současnosti vynikající formu a mohlo by se zdát, že vše jde takřka samo, přistoupili k zápasu zodpovědně a nehodlali nic podcenit, ba naopak. „V naší situaci, kdy stoupáte nahoru a o něco hrajete, je každý soupeř těžký a nepříjemný. V podstatě však říkám hráčům, že největším naším soupeřem jsme my sami,“ řekl Josef Csaplár.

Jeho předzápasové plány však byly naprosto jasné. „Říkal jsem to už několikrát, chceme vyhrát všude. Do konce soutěže nám zbývá nyní více venkovních, než domácích zápasů, takže musíme hrát vždy na vítězství,“ řekl jednoznačně příbramský kouč.

Začátek zápasu nezastihl favorita v ideálním rozpoložení. Hráči dělali chyby, po kterých se domácí dostávali do nebezpečných situací. Nakonec však Olympia udeřila ze standardní situace, když se ve 21. minutě, po rohovém kopu, prosadil Hejný. Příbramská odpověď přišla o deset minut později. Kombinační akci Fantiše s Matouškem zakončil úspěšně Hlúpik a vzhledem k tomu, že nic dalšího se v prvním poločase nestalo, vytěžil pro svůj tým maximum. „Nelze přehlédnout, že jsme v prvním poločase nehráli dobře. Olympia měla šance a my v několika případech velké štěstí,“ přiznal Csaplár.

Jenže po změně stran to byla z příbramské strany úplně jiná písnička. Jenže po změně stran to byla z příbramské strany úplně jiná písnička. Hráči hýřili aktivitou a domácím dlouhou dobu k ničemu nepustili. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Ayong s Grajciarem sice nejdříve své šance neproměnili, ale v 60. minutě potvrdil střeleckou formu z posledních zápasů Fantiš a otočil skóre.

Přestože příbramští fotbalisté měli i další možnosti, jak navýšit vedení a pojistit zisk tří bodů, nevyužili je a nakonec přišel trest. V nastaveném čase se prosadil domácí Broukal a zařídil konečnou remízu 2:2, která znamenala dělbu bodů. „Převládá zklamání. Gól v poslední minutě vždy bolí. Mrzí mě, že jsme okolo sedmdesáté minuty měli herní výpadek, kdy jsme přestali hrát aktivně. Mohli jsme však utkání dorazit, ale šance jsme nevyužili. Nic to nemění na tom, že jsme už zápas měli dohrát a zvítězit,“ litoval po závěrečném hvizdu sudího příbramský trenér Josef Csaplár.

FK Olympia – 1.FK Příbram 2:2 (1:1).

Branky: 21. Hejný, 90. Broukal – 31. Hlúpik, 60. Fantiš.

1. FK Příbram: Boháč – Zápotočný, Kodr, Tregler, Skácel – Hlúpik (67. Průcha), Grajciar, Květ, Matoušek – Fantiš (79. Antwi), Ayong (56. Slepička).

Ilustrační foto
Juniorka 1. FK nestačila na posílený Liberec