Milín i v jarní části pokračuje v krasojízdě, kterou započal na podzim a směřuje do I. B třídy. Duel proti předposlednímu celku soutěže, tak měl být jasnou záležitostí. Přestože domácím chyběl záložník Obdržal, hráči si nepřipouštěli jinou možnost, než vítězství.

Převaha byla od začátku na milínských kopačkách, ale hosté v prvním poločase dokázali favoritovi vzdorovat a inkasovali pouze jednou, když se ve 30. minutě prosadil kapitán Ondřej Bejček. Milín tak neměl zdaleka nic jistého, naopak Sedlčany měly ještě šanci se zápasem něco udělat a pokusit se o překvapení. „První poločas z naší strany nebyl dobrý, nehráli jsme tak, jak jsme chtěli,“ uvedl předseda klubu Miroslav Obdržal.

Jenže všechny myšlenky sedlčanských fotbalistů na bodový zisk vzaly záhy za své. Mohl za to David Königsmark, který po změně stran rozjel své galapředstavení. Nejprve dvěma slepenými góly v rozmezí 48. – 50. minuty navýšil milínské vedení na 3:0, čímž dodal týmu potřebný klid a zlomil odpor soupeře. „Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší. Provedli jsme některé změny, které se osvědčili a hned se to projevilo i na skóre,“ myslí si Miroslav Obdržal.

Ovšem to nebylo zdaleka všechno. S chutí hrající Königsmark zatížil sedlčanské konto ještě dvěma zásahy. Nejprve 66. a poté i v 85. minutě, čímž završil nejen své střelecké představení, ale také celkové skóre zápasu na 5:0. „Co k tomu říct. David opět potvrdil své kvality a byl to jeho zápas,“ přiznal Obdržal.

Milín tak prodloužil a zaokrouhlil svou vítěznou sérii, už na deset utkání. „Samozřejmě nás to těší. Vstup do jarní části se nám výsledkově povedl, přestože některé zápasy nebyly jednoduché. Stále máme před sebou těžká utkání. Klíčové bude proti to proti Spartaku Příbram,“ řekl Obdržal.

Ilustrační foto
Podlesí vyhrálo a přeskočilo smutné Tochovice