Most prokázal lepší koncovku, i když několik příležitostí taky promarnil. „Byli jsme lepší v zakončení, ale vytvářeli jsme velké chyby včetně mě. Místo toho, abychom nasázeli deset gólů, jsme dělali kraviny a kluci z Příbrami je trestali,“ popsal duel mostecký univerzál Daniel Kasal.

Jenže Příbram se taky nevyhnula prohřeškům v defenzivě. „Dělali jsme zbytečné chyby, góly jsme si dali z většiny sami. Na naše branky jsme se nadřeli a hostům jsme je lehce darovali,“ litoval příbramský útočník Lukáš Havelka.

Už ve druhé minutě otevřel skóre hostující David Macko, na což zareagoval Ondřej Bělohlávek. Most potom odskočil po trefách českých reprezentantů Kasala a Macka, na rozdíl jediné branky snížil Patrik Junek. Ve dvacáté minutě opět zvýšil Jan Pyskatý, ale do přestávky zase korigoval skóre Jan Mezera.

Superliga malého fotbalu Blanensko - Příbram 3:0.
Most chce v Příbrami udržet stoprocentní bilanci

Ve 37. minutě pak zařídil Příbrami kýžené vyrovnání zkušený Havelka. „Od začátku jsme pořád dotahovali. I když jsme srovnali, vzápětí jsme dostali další gól. Rozhodující bylo, že jsme pak obdrželi dvě branky a už jsme to měli těžké. Hrnuli jsme se dopředu, ale nešlo to,“ uznal domácí  hráč.

Příbramský nádech po srovnání Havelky totiž přidusil v následujících dvou minutách dvěma góly Lukáš Svoboda a ve 47. minutě přidal definitivní pojistku Kasal. Po něm už jenom snížil Ondřej Drašnar. „Trochu obavu o výsledek jsem určitě měl. Příbram fakt kousala, kdykoli se dostala branku od nás nebo srovnala a cítila šanci. Nakoply nás dva góly za sebou,“ souhlasil Kasal.

Mostu patří čtvrtá pozice superligové tabulky, ovšem světový šampion do 21 let prožívá snovou sezonu, ve které už pravidelně objíždí akce i s českým A týmem a bojuje o říjnové mistrovství světa v australském Perthu. „Cítím se teď parádně, zatím se daří a doufám, že vše bude dál, jak má. Snad vydrží zdraví hlavně mým kolenům a bude všechno v pohodě. Nemůžu říct, že vyhlížím Austrálii, ale rozhodně bych byl rád, kdybych se tam dostal, byla by to hlavně zkušenost a zážitek. Jenže hráči jako Levča (Patrik Levčík – pozn. red.) a další jsou úplně jinde. Na Slovensku jsem viděl, že nemá balon dál jak centimetr od nohy,“ žasl Kasal při vzpomínce na vítězný turnaj EMF Nation Games.

Příbram naopak s jediným vítězstvím zůstává přikovaná na posledním devátém místě Superligy malého fotbalu. „Moc dobře to nesnáším. Mezi hráči jsem nejstarší a přemýšlím, že skončím, ať hrají mladší. Když srovnám naši kvalitu s ostatními, každý si umí přihrát, jen my ne. Nadřeme se na všechny situace, ostatní umějí kombinovat, ale my málokdy,“ kroutil hlavou Havelka.

Příbram – Most 5:7 (3:4)

Branky a nahrávky: 14. Bělohlávek (Drašnar), 19. P. Junek (Malý), 26. J. Mezera (Malý), 37. Havelka (Holan), 49. Drašnar (Malý) – 2. Macko (Kasal), 16. Kasal (Popelka), 18. Macko (Levý), 20. Pyskatý (Popelka), 38. Svoboda, 39. Svoboda (Boček), 47. Kasal. Rozhodčí: Pfeifer – Kubečka. ŽK: Pyskatý, Polák (oba Most). Diváci: 20.

Příbram: Hynek Holan – Martin Štochl, Jakub Tošovský, Dominik Hloušek, Patrik Junek, Tomáš Ťapaj, Ondřej Drašnar, Jan Mezera, Ondřej Bělohlávek, Lukáš Havelka, David Malý.

Most: Ondřej Bíro – Daniel Kasal, Stanislav Levý, David Macko, Jakub Polák, Vít Popelka, Martin Boček, Lukáš Svoboda, David Haviar, Jan Pyskatý.

Závody rychlých vozů kolem Příbrami.
Rally Příbram se nepojede