NOVÝ KNÍN PŘIŠEL O NÁSKOK A SMUTNÍ


Utkání prvního týmu s posledním rozhodně na tabulkový odstup nevypadalo. Nový Knín začal proti favorizované Hřebči skvěle. Díky brankám Vostrého a Chlumeckého se zaslouženě dostal do dvoubrankového vedení a vypadalo to na první vítězství v sezoně. Poté se ale zápas vyrovnal a šance si začali vytvářet i hosté. 


Nejdříve Zahálka tutovku nedal, ale Hřebeč přeci jen zásluhou Vyšína dokázala před přestávkou snížit. Branka do šatny hosty nakopla a ve druhé půli byli již lepším týmem. Hned v úvodu vyrovnal Sedláček a vypadalo to, že hosté zápas otočí. 

Řidiči si vyzkoušeli, jak zvládnout smyk.
Jak se chovat při smyku, radili řidičům v sobotu odborníci


Další ranou pro domácí bylo vyloučení Šustra, ale hráči Nového Knína se semkli a soupeře paradoxně nepouštěli do šancí. Z toho ruply nervy Kujalovi a hosté šli také do deseti. Zápas se poté vyrovnal, a když už vše směřovalo k remíze a penaltám, rozhodl čtyři minuty před koncem o třech bodech pro Hřebeč Zahálka, který tak opět rozesmutnil domácí hráče. „Bodový rozdíl v tabulce nebyl na hřišti vůbec znát. Je škoda, že jsme neudrželi do přestávky vedení 2:0. Třetí gól, který jsme inkasovali, byl z kategorie šťastných a pro nás je to smolná porážka,“ řekl po utkání zklamaný trenér Nového Knína Josef Frait.

ČTYŘGÓLOVÝ ŠTOCHL


Tochovice vstoupily do utkání na půdě Kosoře skvěle a díky brankám Matěje Štochla a Davida Havrlíka se ujaly vedení. Domácí vrátil ještě před přestávkou do hry Tkachenko, který snížil na 1:2 a zdálo se, že druhý poločas nabídne ještě drama. 


Po přestávce ale vzal do svých rukou utkání Matěj Štochl, který vstřelil další dvě branky a Tochovice opět odskočily. Poté sice snížil Růžička, ale poslední slovo měl opět Štochl, který svým čtvrtým gólem uzavřel skóre na 5:2 pro Tochovice. „Od úvodu jsme byli lepším týmem a ve druhém poločase jsme na hřišti jasně dominovali. Všichni hráči podali skvělý výkon, za což je musím pochválit. Čtyři branky Matěje Štochla, to byla taková třešnička na dortu,“ usmál se trenér Tochovic Miloš Nepivoda.

Popelnice na bioodpad. Ilustrační fotografie.
Bioodpad na Příbramsku řeší zatím kompostárnami

DALŠÍ OTOČKA PODLESÍ


Hráčům Podlesí první polovina domácího duelu proti Klecanům výsledkově nevyšla a po přestávce museli dohánět jednobrankovou ztrátu. Tu dokázali po změně stran srovnat velmi rychle díky gólu Červenky. Rozhodující moment střetnutí poté přišel v 71. minutě, kdy otočil zápas ve prospěch domácích Janů. V závěru ještě přidal třetí gól Valta a Podlesí díky třem trefám ve druhém poločase porazilo Klecany 3:1. „Musím se opakovat. Stejně jako v minulém kole jsme neproměnili velké šance a soupeř se ze své jediné dokázal prosadit. Naštěstí ve druhém poločase, kde jsme byli jasně lepší, jsme dokázali zápas otočit,“ oddechl si trenér Josef Blažek.

Kosoř – Tochovice 2:5 (1:2). Branky: 37. Tkachenko, 76. Růžička – 19., 54., 66. a 85. Štochl, 34. Havrlík.
Podlesí – Klecany 3:1 (0:1). Branky: 56. Červenka, 71. Janů, 90. Valta – 17. Urban.
Nový Knín – Hřebeč 2:3 (2:1). Branky: 23. Vostrý, 39. Chlumecký – 42. Vyšín, 49. Sedláček, 86. Zahálka.