Očekávala se tuhá, vyrovnaná bitva, ve které si soupeři nedarují na hřišti ani centimetr. Jak se ale ukázalo, hned od úvodního hvizdu rozhodčího byla realita úplně jiná.


Rosovicím totiž chybělo několik zraněných hráčů a byly vůbec rády, že poskládaly základní jedenáctku. V ní musel dokonce nastoupit Procházka, který měl rovněž zdravotní problémy a na jeho výkonu to bylo znát. „Chybí nám Honza Pinsker a další hráči. Do základní sestavy tak musel i Vašek Procházka, který je rovněž zraněný. Na lavičce jsem pak zůstal já, jako druhý brankář a jeden hráč béčka, který se vrátil k fotbalu po třech letech, takže to rozhodně nebylo nic jednoduchého,“ ozřejmil situaci hrající předseda oddílu Antonín Švejnoha, jehož chvíle přišla po změně stran.


To už ale bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. Hosté na oslabeného soupeře vlétli a za první poločas mu nasázeli celkem šest branek. Když se třikrát trefil Gabriel, a po jedné brance přidali Königsmark, Peták a Venta. 

Ilustrační foto
Dobříš nepřekvapila, Sedlčany po dramatu udržely druhé místo


To bylo příliš na nervovou soustavu domácího brankáře Soukupa, který už nenastoupil do druhého poločasu. Do akce tak musel jeho náhradník, již zmíněný Švejnoha. 


Rosovice se ve druhém poločase na nic nezmohly a navíc ještě jednou inkasovaly, poté co se podruhé v zápase prosadil Königsmark, který tak uzavřel stav na 0:7. 


Milín tak jednoznačně potvrdil, že je na špičce tabulky právem. „Jednoznačně nás přejel. Je vidět, že mají velkou kvalitu a spoustu výborných hráčů. Ve všech směrech nás jednoznačně přehráli. Nestačili jsme jak fotbalově, tak ani fyzicky,“ zhodnotil objektivně utkání Antonín Švejnoha.

Ilustrační foto.
Řidiči čekají na výměnu pneu několik dní


Výsledek 0:7 nebyl tím nejvyšší, který se zrodil v zápasech příbramských okresních fotbalových soutěží. Ten mají na svědomí hráči Kamýku nad Vltavou, kteří v sobotním utkání III. třídy skupiny B rozstříleli na svém hřišti Kytín 11:0. Kamýku už se tento počin povedl v této sezoně podruhé, protože stejným poměrem porazil také vysoký Chlumec.


O víkendu opět ukázal svou sílu a nedal Kytínu sebemenší šanci. Nejvíce ze všech domácích hráčů se při kanonádě činil Michal Tatoušek, který vstřelil čtyři branky a stal se nejlepším střelcem okresních soutěží v tomto kole.

Ilustrační foto
Spartak Příbram stoupá tabulkou krajského přeboru


„Rozhodující byla úvodní pasáž duelu, ve které jsme vstřelili tři branky. Před druhou půlí jsme vedli 7:0 a bylo po zápase, protože soupeř nevěděl, co hrát. Takhle vysoký výsledek je také dán tím, že jsme hráli v kompletním složení. Když jsme například hráli nekompletní s Kosovou Horou, dostali jsme šest gólů“ řekl předseda Kamýku Pavel Žebrakovský.