Příbram nastupovala proti Mladé Boleslavi až do letošního jara v nejvyšší soutěži, než sestoupila. Na podzim oba kluby spojuje ne zrovna přesvědčivý start do soutěží pod novými trenéry. Zatímco mužstvo od Litavky už se z úvodních porážek otřepalo a s osmi body uzavírá lepší polovinu tabulky Fortuna národní ligy, ambiciózní Boleslav se po pěti kolech ocitla s jediným bodem na úplném dně HET ligy.

Ilustrační snímek
České dráhy rozšíří nabídku občerstvení a služby v 1. třídě


Zajímavou konfrontaci nabízí také výjezd Vlašimi. Trenér Bohemky Martin Hašek totiž na jaře zamířil do Ďolíčku právě od Blaníku. Pod vedením jeho nástupce Petra Havlíčka tým pokračuje ve slušných výsledcích a na půdu aktuálně desátých klokanů pojede s vizitkou předního celku FNL. Oba soupeři si proti sobě zahráli také v rámci letní přípravy, Pražané tehdy zvítězili 3:1.

Ilustrační foto
Čechy zasáhnou odpoledne bouřky, doprovodí je kroupy i silný vítr


Pro Boleslav jako zástupce v pohárové Evropě bude krajské derby vůbec prvním startem v MOL cupu od jarního vyřazení od druholigové Opavy v semifinále soutěže. Druholigisté absolvovali už obě předešlá kola. Příbram přešla přes Čáslav a Štěchovice, Vlašim vyřadila Meteor Praha a Vyšehrad.
Oficiálním hracím dnem třetího kola je středa 20. září.