Celou sezonu jste bojovali o špici tabulky. Je pro vás konečné druhé místo zklamáním?
Kdyby mi někdo řekl před sezonou, že budeme druzí, tak bych byl spokojený a bral bych všemi deseti. Samozřejmě po tom průběhu, jaký byl, cítíme trochu zklamání. Ale spíš z toho, že jsme chtěli skončit v tabulce před Spartakem. Oni jsou oproti nám velkoklub a my chtěli být před nimi. To se nepodařilo a z toho jsem trochu zklamaný. Ale co se týká umístění, tak je potřeba si říct, že druhé místo v I.A třídě je pro Podlesí opravdu perfektní a bude se na to vzpomínat.

Zápasy se Spartakem měly náboj pravého derby. Oba týmy v něm chtěly uspět a oba jednou vyhrály. Ale přeci jen, vaše prohra dvě kola před koncem asi bolí víc…
V tom utkání jsme chtěli opravdu hodně uspět. Věřili jsme si, ale nezvládli jsme to. Zahráli jsme tam špatně a to zklamání, které následovalo, bylo až za hranou. Musím přiznat, že jsem pak měl i strach, jak odehrajeme zbývající dvě kola. Z nás všech bylo to zklamání hodně cítit. Věděli jsme, že už na první místo nedosáhneme. Ale poslední dvě kola jsme zvládli a máme druhé místo, které, opakuji, je pro Podlesí velmi cenné.

Na špičku tabulky jste se dostali poměrně hodně rychle a pak jste se tam drželi celou sezonu. Překvapilo vás to?
Na začátku nás provázela zranění a navíc jsme čekali na transfer kartu Míry Slepičky, kterého jsme na první čtyři zápasy neměli. Přesto jsme ta utkání zvládli. Podle mě se to zadrhlo paradoxně po domácí výhře nad Spartakem. Pak jsme hned dvakrát prohráli ve Vestci a Jedomělicích. To byla podle mě zlomová utkání. V prvním jarním zápase jsme sice také padli, ale s Voticemi, které byly podle mě jednoznačně nejlepším týmem jara. To bylo jiné.

Podlesí, to bylo v uplynulé sezoně spjaté především se jménem kanonýra Slepičky. Jak vnímáte vy nebo i kabina, že na sebe strhl hlavní pozornost?
Věděli jsme, že Míra je gólový hráč a s ním budeme silnější. Na druhou stranu, ani on není typ hráče, který obejde čtyři soupeře a dá gól. Musí mít k sobě spoluhráče, kteří mu budou vytvářet určitý servis. On to tady měl a když se dostal do šance, tak jí většinou proměnil. Já si hrozně vážím toho, že tam tyto hráče máme. Ať už je to Míra Slepička nebo Honza Riegel. Jsou to kluci, kteří mají něco odkopáno a je skvělé, že s nimi mohou hrát ti mladší a něco se naučit. A že i diváci je můžou vídat. Myslím, že do budoucna to takto nebude. Hráčů neustále ubývá a těch kvalitních, kteří by šli hrát do těchto soutěží, bude stále méně. Jednou na to budeme vzpomínat, že Riegel a Slepička hráli za Podlesí.

V Bohutíně se uskuteční turnaj v malé kopané s názvem Hospoda Cup.
V Bohutíně bude opět Hospoda Cup, tentokrát však v novém kabátě

Dostali jste šanci postoupit z druhé příčky. Využijete této možnosti?
Nevyužijeme. Už před sezonou jsem říkal, že jestli postup, tak jen z prvního místa. Já to tak cítím. Kdo vyhraje, postoupí. Nabídli nám postup, ale my jsme odmítli. I proto, že za postup z dalších míst se platí nějaký poplatek a já odmítám platit svazu za to, že budu hrát vyšší soutěž. Jestli se nám podaří příští rok být první, tak postup zvážíme. Ale je to fotbal, příští rok můžeme hrát úplně na jiných příčkách. I když věřím, že tomu tak nebude.

Postup jste měli blízko. Nebojíte se, že příští sezona se ponese v duchu zklamání a pocitu, že I.A třída je pro vás málo?
To určitě ne. Tato soutěž je pro Podlesí perfektní. Je to dobrá soutěž, navíc postoupily Tochovice, takže nás čeká další super derby. S tochovickým předsedou Láďou Černým mám výborné vztahy, jsme kamarádi, budeme se hecovat. Na ty zápasy se už teď těším. Navíc je potřeba vidět, že jsem na klub prakticky sám a krajský přebor už je zase jiný level. Už by to pro mě bylo hodně složité. I z tohoto důvodu tady nastanou určité změny.

Můžete být konkrétní o jaké změny půjde?
Já potřebuji mít někoho k sobě. Někoho, s kým se uvidím několikrát v týdnu, budeme řešit věci okolo chodu klubu. Teď tady mám pár lidí, kteří mi pomohou s domácím zápasem, ale pak je zase týden nebo čtrnáct dní nevidím. Když skončím já, skončí celý fotbal v Podlesí. To se musí změnit.

Zaslechl jsem, že se chystá sloučení Podlesí s Kovohutěmi. Je to pravda?
Je to tak. Už máme schválené sloučení od FAČR a momentálně se vše dolaďuje právnicky. Ve Lhotě je předsedou Jiří Kadlec, kterému důvěřuji a u kterého vím, že to, co si domluvíme, to bude platit. Od příští sezony se budeme jmenovat TJ Kovohutě Podlesí s tím, že s klukama ze Lhoty to trochu propojíme. Oni si hodně pojedou dál po vlastní ose, ale když bude potřeba, můžeme jim pomoci třeba dvěma hráči. To samé my, kdybychom měli problém s počtem hráčů, můžeme si někoho od nich vzít. Propojené by měly být oba kluby kompletně, tedy včetně mládeže.

Ze silničního závodu na společném cyklistickém mistrovství České republiky a Slovenska.
Šampionát byl pro cyklisty medailový i bolestivý

Je to reakce na aktuální nedostatek hráčů na trhu?
Ano, souvisí to i s tím. Hráči neustále ubývají, stárnou a končí. Povede to k zániku fotbalu na vesnicích. Dříve bývalo zvykem, že jste šel na okresní přebor, a ty nejlepší hráče jste mohl v kraji použít. Dneska ta možnost není. Hráči, kteří by u nás patřili do jedenáctky, tam prostě nejsou. Navíc teď sestoupil 1.FK Příbram, takže nebude ani možnost sáhnout k nim do dorostu, odkud se každý rok rozuteklo několik hráčů do okolí. Dnes si je budou chtít udržet pro sebe. Bude to prostě složité a do budoucna těch klubů bude ubývat.

Už máte naplánovanou letní přípravu?
Budeme začínat někdy kolem 13. července. Odehrajeme tři nebo čtyři zápasy, nebudeme to nijak lámat přes koleno. Budeme trénovat nejprve třikrát v týdnu, pak to stáhneme na dvakrát v týdnu a týden před soutěží volno, aby si kluci od fotbalu odpočinuli. Generálku odehrajeme s Komárovem deset dní před prvním mistrákem.

Povede tým i do další sezony trenér Josef Blažek?
V tuto chvíli jsme domluvení, že zůstane. Jako hrající asistent by se k němu měl posunout Honza Riegel.