Cílem celé akce je nejen pobavit fotbalové fanoušky, ale především finančně pomoci Vladimíru Mikulášovi, který je dlouholetým členem realizačních týmů České fotbalové a futsalové reprezentace, jemuž byla v loňském roce diagnostikována amyotrofická laterální skleróza a také Ele Fekoňové, čtyřleté rodačce z Příbramska, trpící dětskou mozkovou obrnou.

Pomoci však můžete už nyní. Stačí se pouze zapojit do facebookové aukce na stránkách Pomáháme těm, kteří to potřebují, kde od úterý probíhá dražba podepsaných fotbalových dresů několika příbramských osobností. Kromě dresů máte možnost rovněž získat podepsané kopačky záložníka italského Udine Antonína Baráka, který je hlavním organizátorem celé akce. Nejen, že tak můžete pomoci dobré věci, ale zároveň máte možnost získat velmi cenný artefakt.

Ilustrační foto
Knín na vítězné vlně. Zachrání se?

Pravidla aukce jsou naprosto jednoduchá. Na výše zmíněné stránce stačí rozklinout fotku s draženou věcí, o kterou máte zájem a nabízenou částku napsat do komentáře. Minimální příhoz u každé položky je 50 Kč. Vyvolávací cena je u každé položky dána zvlášť a pohybuje se v rozmezí 1000 – 2000 Kč. Aukce probíhá až do 9. května 2018 do 20:00 hodin.

Počínaje příštím týdnem se navíc můžete v našem Deníku těšit na seriál právě ke speciálnímu fotbalovému střetnutí, v jehož jednotlivých částech si budeme povídat se spolupořadatelem Antonínem Barákem starším, který bude postupně přibližovat důležité informace, které se týkají nejen vzniku celé akce, ale také například všech lákadel, která budou pro fanoušky připravena.

Jakub Jan Ryba.
Festival Jakuba Jana Ryby chystají v Rožmitále