Příbram za svým soupeřem herně zaostávala. Její nejsvětlejší moment přišel v 68. minutě, kdy odražený míč napálil z hranice pokutového území do branky střídající Januška (nutno podotknout, že chvíli předtím příbramští hráči trefili i břevno). Jeho branka ale znamenala pouze naději, protože v té době už svěřenci trenéra Josefa Csaplára měli dvoubrankové manko, které svými brankami z 28. a 64. minuty zařídili Šípek a Kopečný.

Ale ani tu nejmenší jiskřičku se nepodařilo zažehnout. V závěru zápasu navíc mohl z penalty zvýšit vedení Hradce Králové Kateřiňák, ale jeho pokus i následnou dorážku skvělým zákrokem zlikvidoval Švenger. Stav se tak už nezměnil. „Jsem naštvaný. Tudy cesta nevede. Od první do poslední minuty jsme hráli na náhodu. Je to o přístupu hráčů a musím se jich na to sám zeptat. Musíme se výrazně zlepšit, protože tohle by byla cesta do fotbalového pekla,“ nebral si servítky Josef Csaplár.

Duel Vlašimi a Ústí nad Labem nabídl mnohem lepší podívanou. Hrál se ve vysokém tempu a rozhodla ho především efektivita Středočechů, ačkoli mírnou herní převahu měl hlavně po změně stran soupeř. Už po devíti minutách ale napřáhl vlašimský Skopec a krásnou ranou vymetl šibenici. Ústí sice záhy odpovědělo, ale radost jeho hráčům překazil praporek nad hlavou pomezního sudího. Proto, když Badocha krátce po půlhodině hry využil Kadlece, vedl tým kouče Ericha Brabce o dvě branky.

Armu vrátil do hry na konci první půle Chodora, ale to bylo ze strany hráčů Ústí všechno, přestože několik jejich možností po přestávce volalo po vyrovnání. Vlašim dokázala tlak soupeře s notnou dávkou štěstí přestát a nakonec sama udeřila, když se osm minut po hodině hry nejlépe zorientoval ve skrumáži Marco Túlio a pečetil úspěšný vstup svého týmu do Tipsport ligy.

Další zápas čeká Příbram a Vlašim v sobotu 12. ledna, kdy ve skupině A sehrají vzájemné střetnutí. Výkop je na Xaverově v Horních Počernicích naplánovaný ve 13 hodin.

FC Hradec Králové – 1.FK Příbram 2:1 (0:0)

Branky: 28. Šípek, 64. Kopečný – 68. Januška.

Příbram: Švenger – Kodr, Květ, Jablonský, Nitrianský, Tregler, Rezek, Dresler, Keita, Voltr. Střídali: Skácel, Jandera, Januška.

Vlašim – Ústí nad Labem 3:1 (2:1)

Branky: 9. Skopec, 35. Badocha, 68. Fotr - 41. Chodora. ŽK: 1:0. Diváci: 35.

Vlašim: Řehák - Kadlec (63. Pavlík), Toml, Štochl (46. Blecha), Mizerák - Janda (46. Plachý), Skopec (42. Selemani), Badocha (46. Výborný), Kučera (46. Ivanko-Macej) - Dao (46. Fotr), Novotný (63. Fortelný).

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FK Jablonec 20. dubna v Praze. Nicolae-Claudiu Stanciu.
Případ Stanciu. Udrží fotbalová Sparta rumunskou hvězdu?
Tipsport liga, skupina B (Praha, Horní Počernice)Jablonec - Pardubice
Odchody opor? Hráči se s tím musí poprat, říká jablonecký kouč Petr Rada