Trenér Josef Csaplár poslal od začátku do hry kromě obránce Martina Nového, který přišel na zkoušku ze Sparty, také hráče, kteří patřili v loňské sezoně k základním stavebním kamenům. Poprvé se tak během přípravy ukázali v akci Matoušek, Grajciar nebo Fantiš, což se projevilo na příbramském výkonu, který v určitých pasážích dosahoval vysokého měřítka. „Pokračujeme ve hře, kterou se už snažíme prezentovat delší dobu. Musím říct, že i proti Hradci byla naše hra velmi zajímavá,“ konstatoval Josef Csaplár.

1. FK Příbram slavnostně zahájil prodej permanentek.
Prodej permanentek přilákal velké množství fanoušků

Mírná herní převaha byla v prvním poločase na straně Příbrami, která těžila především z úniků po krajích hřiště, z čehož následně pramenily i zajímavé příležitosti, které ale zůstaly bez využití. Ovšem i Hradec si dokázal vytvořit tlak a několikrát ohrozit branku Ondřeje Kočího. Pět minut před pauzou navíc dostal možnost zahrávat pokutový kop, který proměnil Milan Černý a zařídil svému týmu poločasové vedení. „Možností jsme měli celou řadu, ale chyběla nám kvalita v pokutovém území. Bohužel rovněž stále platí, že levně dostáváme branky,“ litoval Csaplár.

Ilustrační foto.
Modernizace autobusového nádraží v Sedlčanech je stále u ledu

Po přestávce si Příbram zprvu vytvořila tlak a šance, ale znovu doplatila na špatnou efektivitu. Navíc hráčům s blížícím se koncem duelu ubývaly síly rychleji než soupeři, a tak už se na více nezmohli. Hradec tak těsné vedení udržel a uštědřil Příbrami další porážku. „Soupeř vystřídal celou jedenáctku, čehož my nejsme zastánci. Navíc hráči měli v nohách tvrdý trénink, což se v závěru projevilo, ale jsem rád, že jsem je mohl vidět v zátěži a hlavně, že se nikdo nezranil. I přes porážku však nám střetnutí hodně ukázalo a hodnotím ho pozitivně. Viděli jsme, kudy cesta vede, kudy by mohla vést a také kudy rozhodně nevede,“ zhodnotil Josef Csaplár.


FC Hradec Králové – 1. FK Příbram 1:0 (1:0). Branky: 40. M. Černý (pen.)


1. FK Příbram: Kočí - Nový, Kodr (46. Soldát), Tregler, Skácel (46. Nitrianský) - Hlúpik (63. Kilián), Květ, Grajciar (46. Slepička), Matoušek, Průcha - Fantiš

Ilustrační snímek
Nehody zapříčinily v červnu smrt 47 lidí. Umírá více motorkářů i chodců