Obě mužstva v prvním střetnutí narazila na nejlepší celky minulé sezony. Olomouc prohrála v mistrovském Brně 4:7. „Zápas poukázal především na to, na čem musíme stále pracovat, a to je obranná fáze hry. Sedm obdržených branek je hodně. S nasazením a finální sestavou pro venkovní zápas jsme byli spokojení, i když v neděli a v pondělí nějaké omluvenky byly,“ popsal duel olomoucký manažer Tomáš Zeman.

Příbram zase prohrála na hřišti vicemistra Blanenska 3:10. „Zápas nedopadl vůbec špatně, aniž tomu výsledek napovídá. Utkaní se zlomilo až ve druhém poločase po gólu na 3:5. S jedním hráčem na střídání nám docházely síly a ve snaze korigovat výsledek jsme inkasovali. Ale myslím, že jsme s tak kvalitním soupeřem nezklamali,“ hodnotil úvodní vystoupení příbramský Josef Sandr.

V tomto utkání se však nejspíš naposledy spolehl na góly talentovaného kanonýra Františka Beleje, jehož do dalších duelů nepustí mateřský 1. FK Příbram. „Bohužel nám skončil jeden z nejlepších útočníků v Superlize Franta Belej, který dostal zákaz, což je pro nás velké oslabení. Kádr se nijak nerozrůstá a budeme pracovat s tím, co máme k dispozici. V průběhu soutěže se může stát, že zaregistrujeme někoho nového,“ přemítal Sandr.

Drevníky v neděli nastoupily k prvnímu mistrovskému fotbalovému zápasu ve své historii.
Drevníkům nezkazilo nadšení z historické premiéry ani devět gólů

Také Hanáci na jaře přetvořili mužstvo a šanci dostávají mladí fotbalisté. „Už koncem loňského ročníku jsme provedli velkou řadu změn. Podařilo se nám vcelku omladit tým a současní hráči to dle mého názoru cítí tak, že reprezentovat Olomouc je něco navíc a váží si toho. S tím je samozřejmě spojená i jednodušší role trenéra při nominaci. Máme teď z čeho vybírat a na všechny se vždy nedostane,“ liboval si Zeman.

V minulém ročníku skončila mužstva srovnaná za sebou, sedmá Příbram posbírala shodně šest bodů jako osmí Hanáci. „K domácímu utkání přistoupíme zodpovědně a s velkým nasazením. V optimálním počtu a sestavě, která se oproti té z minulého týdne proti Brnu nebude výrazně lišit. Budeme důrazní dozadu a věřím, že i efektivní dopředu,“ doufal olomoucký manažer.

V loňské sezoně Příbram doma vyhrála 6:0, odveta skončila kontumačně 5:0 ve prospěch Olomouce. „Budeme se snažit o co nejlepší výsledek a uvidíme, s jakou sestavou se nám po víkendových fotbalových zápasech podaří odcestovat. Samozřejmě v koutku duše myslíme na body. Určitě pozorujeme i zlepšený výkon našeho soupeře z Olomouce,“ řekl příbramský trenér.

V Obecnici proběhl čtvrtý ročník Junior Cupu
Junior Cup ovládla Obecnice