V tabulce celostátní soutěže má Brno devítibodový náskok před třetí Prahou, která odehrála o utkání méně. „Samozřejmě celé mužstvo tabulku sleduje, je ale trochu nepřehledná, protože každé mužstvo má odehraný různý počet utkání. Pro lepší orientaci je asi vhodnější podívat se, kolik má které mužstvo proher. Nás těší, že ještě žádnou prohru letos nemáme a máme za sebou šest vítězství,“ líčil brněnský kouč Zdeněk Táborský.

Naposledy jeho svěřenci doma zdolali Pardubice 6:2. „Utkání jsme zvládli přesvědčivě. Myslím, že to bylo velmi dobré střetnutí. Hráli jsme aktivně a ve velkém nasazení celé utkání. Soupeře jsme presovali, dva góly jsme dali poté, co se nám podařilo míč vyzobnout před soupeřovou brankou. Také se nám dařila hra do plných, při které jsme si tvořili šance a ze které jsme vstřelili zbývající góly. Několik šancí nám také zlikvidoval hostující brankář, který zachytal opravdu výborně,“ ocenil Táborský výkon debutanta v hostující brance Pavla Zahradníka.

Příbram se chystá, že na její hřiště přijede obhájce titulu a vedoucí celek soutěže. „Souboj s Brnem bude těžký, jelikož to dle mého mínění je momentálně asi nejlepší klub u nás. Budeme se snažit na něj něco vymyslet a uvidíme, jak se nám povede složit mužstvo. Samozřejmě k úspěchu s ním je potřebný výkon na hranici svých možností, těšíme se na tuto konfrontaci,“ uvedl příbramský asistent kouče Josef Sandr.

Středočeši si připsali první vítězství v sezoně na začátku října, když doma zdolali Plzeň 4:2. Právě před Západočechy se drží v tabulce na předposlední osmé příčce. „V duelu s Plzní bylo vidět, jak všichni kluci moc chtějí a i když se nám nedaří složit co možná nejsilnější výběr, ani na chvíli jsem nepochyboval o našem vítězství,“ prohlásil Sandr.

Příbrami citelně schází absence kanonýra Františka Beleje, kterého neuvolňuje na malý fotbal jeho klub. „Nahradit Frantu Beleje je velice těžké, ale samozřejmě alternativy za něho hledáme. Doufáme, že se nám to podaří co nejrychleji. Přes repre pauzu měli kluci volno, i když většina z nich hraje velký fotbal, snažili se dát co možná nejlépe do pořádku po zdravotní stránce,“ přiblížil asistent kouče.

V minulém ročníku Brno doma porazilo Příbram 9:1, ve středu Čech zvítězilo 4:2. „K utkání v Příbrami přistoupíme opět zodpovědně, chceme se domácím vyrovnat v důrazu a prosadit se vlastní hrou i malofotbalovou kvalitou,“ nabádal Táborský.

Příbram remizovala ve 14. kole doma se Zlínem 0:0.
V zápase o šest bodů hrála velkou roli nervozita
Ilustrační foto
Volejbalisté Příbrami po velké bitvě padli v Ústí nad Labem