„Dnešní utkání nám ukázalo, že jsme nastoupili správnou cestu. Podali jsme zodpovědný a kvalitní výkon," řekl po zápase v úvodu svého hodnocení příbramský trenér Kamil Tobiáš, který do základní sestavy poslal hned čtyři nováčky – Lukáše Luptáka, Davora Kukece, Zdeňka Linharta a Josefa Bazala. Příbram v Plzni nebodovala od roku 2009 a Západočechům nedala gól už 411 minut.

Také čtěte: V Brdech budou v příští sezoně běžecké tratě

V prvním poločase hosté na brankáře Kozáčika nevystřelili ani jednou. Zato Hruška musel už ve třetí minutě vyškrábnout hlavičku Hejdy. Před Poznarem pak zachraňoval na poslední chvíli Chaluš a třetí velkou šanci Plzně, kdy hlavičkoval zcela osamocený Řezník, likvidoval opět Hruška.

Když pak odkrytou příbramskou branku netrefil Ivanschitz, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Ten vydržel až do 70. minuty.

Poté, co hostující tým na začátku druhé půle zachránilo břevno po ráně Ivanschitze, se nepovedl příbramské obraně vystavení do ofsajdu a Krmenčík, který byl v tu dobu na hřišti necelých pět minut, zblízka propálil Hrušku.

Inkasovaný gól donutil příbramský celek obrátit svou pozornost také k útoku a hned z toho byly dvě šance ke skórování.

Rezek nejprve zblízka trefil Kozáčika a po následném rohu příbramský kapitán trefil obránce. Chvíli na to se ještě snažil akrobaticky zakončit Kukec, ale míč mu těsně před nohou sebral Hejda.

„Plzeň je velice kvalitní tým a jednu svou šanci proměnila. Ta obdržená branka mě samozřejmě mrzí, Plzeň však měla šancí víc, a ta jedna branka, bohužel, padla," uznal Tobiáš.

Nepřehlédněte: Příbramská radnice chce uspořádat Den sportu

V závěru utkání se na hřišti v příbramském dresu po čtyřech letech potkali bratři Pilíkové, ale to už na těsné porážce nic nezměnilo.

V dalším kole hostí Příbram v sobotu od 19.15 hodin Slavii Praha.