S návratem na českou nejvyšší scénu ještě v aktuální sezoně už trenér se zkušenostmi z řady klubů dvou nejvyšších soutěží nepočítal. Příbramské S. O. S. se ale rozhodl vyslyšet. „Už jsem měl jednou nakročeno do Příbrami, ale díky shovívavosti pana Starky jsem mohl odejít do Sigmy Olomouc," připomněl devětačtyřicetiletý rodák z Prahy bezmála deset let starou historii.

Podruhé už stejnému klubu košem nedal a nelehkou výzvu přijal. I když se v minulosti ve svých angažmá zpravidla nezdržel déle než sezonu a jen výjimečně dvě, momentálně má k dispozici času ještě mnohem méně. Za necelé tři týdny bude aktuální ročník Synot ligy minulostí. Také příbramský kalendář už čítá jen tři zápasy – ve Zlíně, doma se Slavií a v Jablonci. Úplně každý může být životně důležitý. V posledních týdnech probuzená Sigma totiž začíná nepříjemně šlapat na paty.

„Teď není čas na to dělat nějaké velké analýzy a být za chytrého. Jde o to, aby se mužstvo dobře připravilo na závěrečná tři utkání a získalo co nejvíce bodů. Hledám optimální řešení k tomu, aby mužstvo ta tři utkání zvládlo," uvedl pro klubový web Martin Pulpit po absolvování jednoho z prvních tréninků s novým mužstvem. „Sleduji hráče na tréninku. Od lidí v klubu jsem získal informace, abych byl co nejlépe připraven a hlavně mohl mužstvo co nejlépe připravit."

S ohledem na blížící se konec soutěže neplánuje ani změny v realizačním týmu. „Myslím, že vzhledem k dané kritické situaci by asi nebylo vhodné sem přivádět další nové lidi. Myslím, že naše spolupráce bude korektní a uděláme všechno pro to, aby mužstvo bylo dobře připraveno," věří.

K odvolání trenéra Tobiáše se vedení klubu rozhodlo po domácí remíze 2:2 s Duklou Praha, která byla po remíze s Bohemians a výhrou v Jihlavě teprve třetím bodovým ziskem z jedenácti jarních zápasů.