Sedlčanský kouč nemohl v utkání opět počítat hned s několika hráči. „Chyběly opory Capouch, Soldát, Senft, Haas a v minulém kole vyloučený Vystyd. Z širšího širšího kádru pak ještě Podlipský a Venca Lípa. Bohužel ztráta tolika hráčů se na výkonu projeví,“ poznamenal Šach.

Do utkání tak stejně jako v minulém kole zasáhlo několik mladíků. Navíc zápas nezačal podle sedlčanských představ. Už v 7. minutě domácí hráči neuhlídali Mensaha, který hlavou, po rohovém kopu, otevřel skóre. Na odpověď se však čekalo pouhých pět minut. Brotánek vysunul Němce, který přesprintoval obranu, přehodil hostujícího brankáře a vyrovnal.

Ve 25. minutě bylo v Sedlčanech ještě veseleji. Po ruce hostujícího fotbalisty v pokutovém území dostali domácí možnost pokutového kopu, kterou Brotánek využil a otočil skóre.

Tím ovšem infarktový průběh prvního poločasu nekončil. Jankovský Sedlic nejprve po půlhodině hry srovnal stav a za další dvě minuty vrátil svému týmu vedení. V závěru první půle mohl znovu srovnat Kdolský, ale mířil nad branku. „První poločas byl na gólově velmi divoký,“ popsal stručně dění na hřišti Ladislav Šach.

Po přestávce se jeho družina hnala za vyrovnání, ale narážela na dobře organizovanou obranu soupeře. Dvanáct minut před konce se v dobré příležitosti ocitl Matoušek, ale trefil pouze boční síť. Už to vypadalo, že sedlčanští hráči odejdou s prázdnou, ale v 90. minutě byl v pokutovém území faulován Něměc a Brotánek i podruhé udržel nervy na uzdě a poslal střetnutí do rozstřelu.

V něm už domácí štěstí neměli a soupeři podlehli. Vzhledem k problémům se sestavou je však i zisk bodu úspěchem. „Za bojovnost si mužstvo pochvalu zaslouží. Mladí hráči bojují, ale ještě nejsou schopní plnohodnotně nahradit zraněné hráče. Mají ovšem fotbalovou budoucnost před sebou. Takové zápasy jsou pro ně dobrou školou. Dospělí fotbal je tvrdší, rychlejší a hráči nemají tolik času na rozhodnutí,“ řekl Šach.

Tatran Sedlčany – Jankov 3:4 po pen. (2:3).

Branky: 25. a 90. Brotánek (oba pen.) 12. Němec – 30. a 32. Sedlic, 7. Mensah.

Tatran Sedlčany: Glogar – Repetný (60. Stibor), Hofman, Brotánek, Lípa, Kdolský, Kvěch, Dvořák, Hájek (69. Sirotek), Krůta (63. Matoušek), Němec.

Zápas FNL České Budějovice - 1. FK Příbram 1:2.
Slepička prodloužil vítěznou sérii!