OSLABENÁ DOBŘÍŠ NA SOUPEŘE NEMĚLA

Sedlčany hrály s Dobříší od začátku vyrovnanou partii. Klíčový moment duelu přišel po půl hodině hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen dobříšský Kuchař. Tatran poté převzal herní iniciativu a tři minuty před pauzou zasadil rivalovi první úder, o který se postaral Valenta.

Stejně jako v divizním souboji stačilo na rozhodnutí zápasu necelých dvacet minut. Tentokrát to však byly Sedlčany, které na přelomu obou poločasů zápas rozhodly. Druhý gól vstřelil ve 49. minutě Matoušek a třetí trefu, která definitivně rozhodla, přidal znovu Valenta. Zlomenému soupeři pak zasadil ještě čtvrtý úder Špaček a Sedlčany tak zvítězily 4:0. „V deseti to bylo proti soupeři těžké. Navíc se nám nepovedl závěr první a úvod druhé půle, což rozhodlo,“ zhodnotil brankář Dobříše Jan Šedivý.

DUŠNÍKY SI SPRAVILY CHUŤ

Daleké Dušníky chtěly doma proti týmu Sedlec-Prčice odčinit debakl s Hýskovem 3:9 a podle toho také vstoupily do utkání. Již v 16. minutě vedly po brankách Buriana a Šimka 2:0, čímž položily dobrý základ k úspěchu. „Určitě nám dobrý úvod pomohl. Dodal nám klid a pohodu do dalšího průběhu, ve kterém jsme si vedení dokázali s přehledem hlídat,“ tvrdil střelec druhé branky Šimek.

Přestože domácí svého soupeře dlouho do ničeho nepustili, hosté se přeci jen dostali na kontakt a zdramatizovali závěr utkání, když se v 73. minutě prosadil Pech. Dušníky ale dokázaly rychle reagovat a Šimek za další dvě minuty zvýšil na 3:1. Sedlec vykřesal naději ještě na začátku poslední desetiminutovky, kdy proměnil penaltu Prchlík. Hosté následně vrhli všechny síly do útoku, ale vyrovnat už nedokázali. Naopak Sklenář v poslední minutě upravil na 4:2 pro Daleké Dušníky. „V závěru byl soupeř sice na dostřel, ale myslím, že jsme to zkušeně zvládli a zaslouženě vyhráli,“ prohlásil Šimek.

LEITERMANN ZACHRÁNIL SVŮJ TÝM

Rožmitál potřeboval v Hýskově nutně tři body, aby mohl pomýšlet na záchranu v soutěži. O jejich zisku se rozhodlo ještě v prvním poločase a byli to právě hosté, kteří svému favorizovanému soupeři zasadili do 32. minuty tři rozhodující údery. Nejprve se trefil dvakrát Leitermann a po něm skóroval také Mora. Po přestávce pak v 58. minutě zkompletoval Leitermann hattrick a dal definitivní razítko na rožmitálské vítězství.

Petrovická jarní vítězná série stále nekončí. Sílu již jistého postupujícího poznaly i Lety. Brankář Radek Sňozík musel dokonce lovit míč ze sítě celkem sedmkrát. V poločase přitom domácí vedli pouze 1:0, když Kincl proměnil penaltu. Po přestávce se ale rozjel gólový uragán. Chlasták se trefil třikrát, další branky přidali Pelikán, Mandík a do vlastní sítě zamířil Boubín. Jediný čestný úspěch hostů tak zaznamenal v úplném závěru Chalupa.

Ilustrační foto
Dobříš bude muset potvrdit záchranu v posledním kole