Tatran odjel do Prahy ve značně oslabené sestavě. Z různých důvodů totiž chybělo sedm hráčů, z nichž převážná část patří ke stabilním členům základní sestavy. „K dispozici nebyli Vančát, Pavel Lípa, Repetný, Krůta, Němec, Sirotek a Hofman. Důvody jejich absence byly zdravotní, pracovní či studijní,“ ozřejmil sedlčanský trenér Ladislav Šach.

Jeho svěřenci tak vsadili na týmový výkon a bojovnost, díky čemuž se dokázali s absencí několika opor skvěle vyrovnat. Soupeře, který byl vzhledem k postavení v tabulce papírovým favoritem, od začátku přehrávali a vytvořili si řadu příležitostí na vstřelení branky. „Měli jsme dobrý nástup a už ve dvanácté minutě jsme mohli vést o dvě branky,“ míní Šach. Jenže Haas s Vystydem své velké možnosti neproměnili a jelikož sedlčanští fotbalisté nedokázali svou převahu zužitkovat ani v dalším průběhu prvního poločasu, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Herní obrázek se nezměnil ani po přestávce. Aritma jen těžko hledala recept na aktivně hrající Sedlčany, které ale nemohly překonat obranu Pražanů v čele s brankářem Starečkem. Postupně se to nepodařilo Senft, Kdolskému, Soldátovi, Václavu Lípovi, Dvořákovi ani Kvěchovi.

Na brankáře Aritmy vyzrál až po hodině hry Haas, ale jeho pokus v poslední chvíli vyhlavičkoval z brankové čáry domácí obránce. „Po této situaci nám bylo jasné, že nám body nejsou přány,“ prozradil Šach.

Predikce sedlčanského kouče se naplnila v 73. minutě, kdy se po rychlé akci domácích objevil Glasnovič sám před Glogarem a otevřel skóre. Jelikož Sedlčany už nedokázaly ve zbývajícím čase odpovědět, jednalo se zároveň o rozhodující moment, který Aritmě přinesl tři body. „Musím naše mužstvo pochválit za předvedenou hru a bojovnost. Škoda jen neproměněných šancí. Opět se ukázalo, že jde o náš největší problém. Domácí si naopak vytvořili jednu tutovku, kterou proměnili a rozhodli,“ litoval Ladislav Šach.

Aritma Praha – Tatran Sedlčany 1:0 (0:0). Branka: 74. Glasnovič.
Tatran Sedlčany: Glogar – Kdolský, Vystyd, Brotánek, Hájek – V. Lípa, Kvěch, Dvořák, Soldát – Senft, Haas.

Ilustrační foto
Výsledky okresních fotbalových soutěží