SEDLČANY UKÁZALY KVALITU

Tatran měl v duelu s Podlesím od úvodu jasnou herní převahu, která byla zapříčiněna nejen kvalitou jeho hráčů, ale také nekompletní sestavou soupeře. „Rozdíl dvou tříd byl na hřišti od začátku vidět,“ shodli se trenéři obou týmů.

Obraz hry se velmi rychle projevil i ve skóre. Už v 7. minutě otevřel skóre Haas a za další čtvrthodinu zvýšil Kdolský na 2:0. I poté domácí pokračovali v náporu, ale další šance v prvním poločase neproměnili. Podlesí se mohlo vrátit do hry těsně před přestávkou, kdy mělo výhodu pokutového kopu, ale v domácí brance se blýskl Glogar a největší příležitost hostů v zápase zneškodnil. „Soupeř se snažil a na míči byl velmi dobrý. My jsme ovšem k hráčům rychle dostupovali a nedali jim příliš šancí,“ pochválil soupeře i vlastní hráče sedlčanský trenér Ladislav Šach.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu. Tempo hry udávaly Sedlčany, které svůj náskok zásluhou Soldáta a Vystyda navýšily na 4:0. Jelikož Podlesí ve druhé půli na domácí branku nevystřelilo, jednalo se zároveň o konečný výsledek. „Odehráli jsme kvalitní duel, který splnil naše očekávání,“ zakončil své hodnocení Ladislav Šach.

„Vzhledem k tomu, že jsme nastoupili v nekompletní sestavě, protože máme některé hráče zraněné nebo nemocné, myslím si, že jsme podali maximální možný výkon. Soupeř ale ukázal svou kvalitu a zaslouženě zvítězil,“ zhodnotil trenér Podlesí Josef Blažek.

Ilustrační snímek.
Komise OFS uspořádá školení oddílových arbitrů

BOHUTÍN NEMĚL NÁROK

Rozdíl dvou soutěží se naplno projevil i v zápase Tochovic a Bohutína. Účastník I. A třídy byl sice velmi oslaben, přesto měl průběh utkání pevně ve svých rukách. „Ani jednou jsme se zatím nesešli v kompletní sestavě. Je to dané především tím, že někteří naši hráči mají trenérské povinnosti, takže sestavu musíme lepit. Proti Bohutínu však byla kvalita jasně na naší straně,“ přiznal tochovický kouč Miloš Nepivoda.

Jelikož byl rozdíl mezi oběma týmy opravdu markantní, nebylo otázkou jak zápas dopadne, ale o kolik Tochovice zvítězí. Bohutínské konto nakonec zatížily šesti góly a jelikož povolily outsiderovi jeden čestný úspěch, vyhrály 6:1.

„Každé přípravné utkání je cenné. Máme za sebou střetnutí s 1. FK Příbram U17, Strakonicemi, Mirovicemi a nyní Bohutínem. Přestože se jednalo o zatím nejjednoznačnější utkání, jsme rádi, že jsme ho mohli odehrát a připsali si vítězství. Teď nás čeká Drahlín, který je rovněž účastníkem okresního přeboru. Tak uvidíme, jak nás jeho hráči prověří,“ uzavřel Nepivoda

Basketbalový koš. Ilustrační foto
Příbramská basketbalová rezerva na favority nestačila