„Obrovská spokojenost, organizace byla výborná, počasí taky vyšlo. Jsme rádi, že jsme se tam probojovali. Kluci se na zájezd moc těší," hodnotil úspěch jeden z trenérů vítězů Dominik Tauš.

V Horních Počaplech na Mělnicku se v celodenním finále utkalo celkem šestnáct družstev. Postupující z květnových kvalifikačních turnajů, kterých se v celém kraji účastnilo na čtyřicet týmů, doplnili domácí a Struhařov na divokou kartu pořadatelů. Ti zvou na turnaj, jehož tváří je bývalý hráč Sparty, dnes činovník Okresního fotbalového svazu Mělník a trenér divizního Nymburka Jiří Kabyl, výhradně týmy hrající nanejvýš na okresní úrovni. Chtějí, aby také ony mohly zakusit atmosféru velkého turnaje spojeného s fotbalovými zážitkovými cenami pro nejlepší.

Konečně pořadí:
1. Slaný
2. Dobrovice
3. Hovorčovice
4. Kralupy 1901
5. Pš. Mělník
6. Lobkovice
7. D. Břežany
8. Radošovice
9. Unhošť
10. Loděnice
11. Velký Osek
12. Poříčí n. S.
13. Dobříš
14. Struhařov
15. H. Počaply
16. Byšice

Nejlepší brankář: Tadeáš Traxler (Pšovka), hráč: Nikolas Dobiáš (Kralupy), střelec: Matyáš Marek (Slaný)

Slánští svěřenci trenérů Dominika Tauše a Zdeňka Růžičky staršího projeli turnajem způsobem start – cíl. Skupinu vyhráli s plným počtem bodů a skóre 10:1, do vítězného konce pak dotáhli i další tři zápasy vyřazovací části. „Asi nejtěžším zápasem pro nás bylo semifinále s Hovorčovicemi, ve kterém jsme vstřelili vítězný gól v poslední vteřině. Ve finále (proti obhájcům prvenství z Dobrovice) jsme to čekali těžší. Dali jsme ale hned v desáté vteřině gól a ve třetí minutě další," vrátil se k pohádkové cestě turnajem Dominik Tauš. Sám měl v neděli rovněž šťastný den, v doprovodné soutěži trenérů vykopal týmu dvacet vstupenek na utkání pražské Slavie a v tombole vyhrál ještě další dvě místa na zájezd do Německa.

Nezapomenutelný víkend pro klub z královského města přitom začal už v pátek, kdy svaz dospělému týmu jako čtvrtému nejlepšímu v uplynulém ročníku I. A třídy nabídl účast v krajském přeboru. „Jsem zvědavý, jak se s tím poperou. Asi by to ještě chtělo nějakou posilu. V polovině tabulky by ale hrát mohli," říká k tomu Dominik Tauš.

Směrem k mládeži vnímá postup pozitivně především jako budoucí šanci pro dorostence hrající rovněž v krajském přeboru. „Dospělý fotbal už poznávají v béčku, s nímž letos bojovali o postup do B-třídy, a nakonec jim unikl o čtyři body."

Finále v Horních Počaplech odměňovalo nejen nejlepší týmy, ale mělo opět i charitativní podtext. Více než dvacetitisícový výtěžek aukce pořadatelé tentokrát věnovali chlapci přímo z Horních Počapel, trpícímu syndromem Dravetové.