Příbram prohrála všechna tři dosavadní utkání a krčí se na předposlední osmé příčce. Plzeň má ještě o jednu prohru navíc a pořadí celostátní soutěže uzavírá. „Každý zápas je pro nás klíčový a musíme tak přistupovat i k duelu s Plzní. Doufáme, že už nějaké body uděláme, ale hlavně chceme stabilizovat sestavu, která je pro každý zápas jiná. To je náš největší problém,“ nastínil situaci asistent příbramského kouče Josef Sandr.

Jako klíčové vidí střetnutí i jeho protějšek. „Každý zápas je důležitý, ale samozřejmě když nyní hrajeme proti týmu, který také nevyhrál, chceme o to víc zvítězit. Kdy jindy vyhrát, když ne teď?“ ptal se hrající plzeňský trenér Stanislav Kocour.

Baník Ostrava - 1. FK Příbram.
Baníku stačilo na výhru nad Příbrami devět minut

Po nepovedeném podzimu se na západě Čech chystají změny. Kouče doplní Tomáš Bochníček, který už za výběr nastoupil. „Nějakou dobu jsem s Tomášem řešil, co můžeme udělat jinak, a požádal jsem ho, zda se připojí k realizačnímu týmu. Přece jen jsem na mnoho věcí byl sám a popravdě ne všemu jsem mohl věnovat maximum. Tomáše znám dlouho dobu a velice si ho vážím. Má zkušenosti s vedením týmu, trénováním, kluci ho znají a respektují. Má podobné smýšlení jako já, takže si budeme rozumět a věřím, že bude přínos. Nyní se budu o výběr starat jako vedoucí a Tomáš převezme věci ohledně týmu jako takového, nominace na zápasy, tréninky…“ přiblížil Kocour.

Plzeň naposledy s torzem týmu doma podlehla úřadujícím brněnským šampionům 0:7. „Když se podívám zpětně, nejspíš nešlo udělat něco jinak. Nelze počítat s tím, že se na poslední chvíli omluví několik hráčů, pak už je těžké omluvené hráče nahradit. S přístupem těch, kteří pak zápas odehráli, musím být spokojený. Odjezdili ho na hranici svých možností. S jedním hráčem na střídání a ještě proti velmi dobře připravenému Brnu to doopravdy jinak dopadnout nemohlo,“ uznal plzeňský kouč.

Příbram před týdnem nestačila doma na Pardubice a padla 2:7. „Utekl nám začátek a bohužel jsme jim darovali tři góly, prohráli jsme poločas 0:5 a to se špatně dotahuje. Druhou půli jsme změnili taktiku a hra se vyrovnala, měli jsme i dost šancí, ale neproměňujeme je,“ litoval Sandr.

Fotbalisté Dobříše přišli o vítězství nad Tatranem Rakovník v úplném závěru.
Od vítězství dělily Dobříš vteřiny, nakonec brala jen bod